|
1. hafta |
Suyun önemi, su aktivitesi. |
|
2. hafta |
Proteinlerin yapısı, sınıflandırılması. |
|
3. hafta |
Lipitlerin yapısı, özellikleri, sınıflandırılması. |
|
4. hafta |
Vitaminler ve minerallerin özellikleri. |
|
5. hafta |
Mikroorganizmaların temel özellikleri. |
|
6. hafta |
Mikroorganizmaların gıdalara bulaşma kaynakları. |
|
7. hafta |
Bakteriler |
|
8. hafta |
Funguslar, protozoonlar,viruslar. |
|
9. hafta |
Mikroorganizmaların gelişimini etkileyen iç ve dış faktörler |
|
10. hafta |
Besinlerde bozulma ve bozulmaya sebep olan faktörler |
|
11. hafta |
Muhafaza yöntemleri |
|
12. hafta |
Su hijyeni, Su ürünleri teknolojisi |
|
13. hafta |
Yumurta ve ürünleri ile konserve teknolojisi |
|
14. hafta |
Et ve et ürünleri teknolojisi |