|
1. hafta |
Gıda Katkı Maddesi Nedir ? |
|
2. hafta |
Gıda Katkı Maddelerinin İşlevleri |
|
3. hafta |
Başlıca Gıda Katkı Maddeleri |
|
4. hafta |
Gıda Katkı Maddelerinin Üretimi ve Pazarını Etkileyen Etkenler |
|
5. hafta |
Gıda Katkı Maddelerinin Elde Edilme Yöntemleri, Kullanımları ve Sınırlamalar |
|
6. hafta |
Gıda Katkı Maddeleri ve Yasal Düzenlemeler |
|
7. hafta |
Gıda Katkı Maddesi Alımının Belirlenmesi |
|
8. hafta |
Toksik gıda bileşenlerinin tanımı |
|
9. hafta |
Gıdaların toksikolojik değerlendirilmelerinde kullanılan kriterler, yöntemler ve testler |
|
10. hafta |
Besinlerin işlenmesi sırasında oluşan zehirli bileşikler |
|
11. hafta |
Besin alerjileri ve besin duyarlılıkları |
|
12. hafta |
Gıda kaynaklı mikotoksinler ve zehirlenme mekanizması |
|
13. hafta |
Gıda kaynaklı parazitler-protozoolar ve zehirlenme mekanizmaları |
|
14. hafta |
Gıda kaynaklı bakteriler ve virüsler ile zehirlenme mekanizması |