| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
| Öğretim Elemanları |
|
| Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
| Dersin Önkoşulları |
|
| Önerilen Dersler |
|
| Okuma Listesi |
|
| Değerlendirme |
1 ara sınav ve 1 final sınavı |
| Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
| Katalog İçeriği |
Gıda Katkı Maddelerinin Tanımlanması ve Sınıflandırılması; Gıda Katkı Maddelerinin Denetimini Yapan ve Onları İnceleyen Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar; Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımında Yasal Sınırlar ve Düzenlemeler; Enzimler; Antimikrobiyaller; Dokusal Yapıyı Düzenleyicileri; Emülgatörler; Stabilizatörler; Antioksidantlar; Renklendiriciler; Lezzet Arttırıcıları; Tatlandırıcılar; Zenginleştirici Katkılar. |