1. hafta |
Bariatrik cerrahi tarihçesi, endikasyonları, kontrendikasyonları ve ekibin önemi |
2. hafta |
Bariatrik cerrahi yöntemleri |
3. hafta |
Makrobesin öğelerinin düzenlenmesi |
4. hafta |
Bariatrik cerrahide hastanın ameliyat öncesi ve sonrası beslenme durumunun değerlendirilmesi, izlenmesi |
5. hafta |
Bariatrik cerrahi yöntemlerine göre beslenme desteği programlarının planlanması |
6. hafta |
Bariatrik cerrahi yöntemlerinde beslenme yetersizliklerinin değerlendirilmesi |
7. hafta |
Bariatrik cerrahi yöntemlerinde metabolik komplikasyonların değerlendirilmesi |
8. hafta |
Bariatrik cerrahi yöntemlerinde diyete bağlı komplikasyonların değerlendirilmesi |
9. hafta |
Bariatrik cerrahi sonrası beslenme durumunun izlenmesi |
10. hafta |
Bariatrik cerrahi sonrası metabolik durumun izlenmesi |
11. hafta |
Metabolik hastalıklarda bariatrik cerrahinin değerlendirilmesi |
12. hafta |
Bariatrik cerrahi sonrası ağırlığın koruması ve yönetilmesi |
13. hafta |
Bariatrik cerrahi öncesi ve sonrası hastaların psikiyatrik değerlendirilmesi |
14. hafta |
Bariatrik cerrahi sonrası diyet tedavisinin planlanması ve sürdürülmesi |