Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. NAZAN ERENOĞLU SON |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
|
Önerilen Dersler |
|
Okuma Listesi |
|
Değerlendirme |
1 ara sınav ve 1 final sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir |
Katalog İçeriği |
Yeterli ve Dengeli Beslenmede Besin Seçiminin Önemi; Besin Seçimini Etkileyen Biyolojik Etmenler; İştah Mekanizması ve Besin Seçimi; İnsanların Tat Algıları ve Besin Seçimi; Genetik Tat Markerleri; Besin Seçimini Etkileyen Ekonomik ve Sosyal Etmenler; Besin Seçimini Etkileyen Fiziksel Etmenler; Besin Seçimini Etkileyen Psikolojik Etmenler; Besin Neofibisi; Beslenme ve Yaşam Tarzı Değişikliklerini Engelleyen Etmenler; Yeni Besin Seçimi Öğrenmeyi Etkileyen Etmenler; Besin Seçiminde Besin Etiketleri ve Besin Ögesi Örüntü Profilleri; Çocuklukta Besin Seçimi; Obezitede Besin Seçimi ve Lezzet; Besin Seçimi ve Yeme Bozuklukları. |