Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilim Dalı (Tezli YL)
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Yemek, Restoran Tasarımı ve Postmodernizm
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Yemek, Restoran Tasarımı ve Postmodernizm GMS507 I.YARIYIL 3+0 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR ŞENEL
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Dersin önkoşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler -
Okuma Listesi Kohn, J. P (202). The Ergonomic Case Book: Real World Solutions. CRC Press.
Değerlendirme Araştırma Raporu
Staj & Uygulama -
Katalog İçeriği Modernizm ve Modernleşme; Endüstriyel Tasarımlar; Hızlı Yemek Akımı; Hızlı Yemek Sunan Restoranlar ve Tasarımları; Hızlı Yemeye İlişkin Sağlık Sorunları; Postmodernizm; Postmodernizm ve Kimlik Kavramı, Postmodern Tasarımlar; Organik Beslenme; Sağlıklı ve Az Yeme Eğilimi; Yavaş ve Geleneksel Yeme Eğilimi; Rustik Restoran Tasarımları; Vintage Restoran Tasarımları; Neoklasik Restoran Tasarımları; Yöresel Restoranlar ve Tasarımları; Minimalizm, Küreselleşme; Küreselleşme ve Marka; Eklektisizm ve Eklektik Restoran Tasarımları; Maksimalizm ve Maksimalist Restoran Tasarımları; Füzyon Mutfak; Teknolojik Gelişmeler ve Deneyimsel Pazarlama; Moleküler Mutfak; Deneyimsel Yemek

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri