Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. MERVE ÖZGÜR GÖDE |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüzyüze |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
|
Okuma Listesi |
Koşan, L. (2013). Menü Analizinde Geleneksel Ve Çağdaş Yöntemlerin Karşılaştırılması. Niğde Üniversitesi İİBF Dergisi, 6(1), 203-219.tkinson, H., & Jones, P. (1994). Menu engineering: managing the foodservice micro-marketing mix. Journal of Restaurant and Foodservice Marketing, 1(1), 37-55.Jones, P., & Mifll, M. (2001). Menu development and analysis in UK restaurant chains. Tourism and Hospitality Research, 3(1), 61-71. |
Değerlendirme |
1 ara sınav 1 Final |
Staj & Uygulama |
|
Katalog İçeriği |
Menü Kavramı; Menü Yönetimi; Menü Planlama; Menü Analizi; Menü Analizinde Geleneksel Yöntemler: Sezgisel analiz, Satış analizi, Üretim raporu analizi, Maliyet yüzde analizi, Beğenirlik indeksi yöntemi, Kar ve zarar analizi; Menü Analizinde Analitik Yöntemler: Menü mühendisliği, Amaç değer analizi, Maliyet/katkı payı analizi, Çok boyutlu menü analizi; Yiyecek Üretim Kontrol, Yiyecek ve İçecek Fiyatlama; Satış Tahmini; Katkı Payı Hesaplama. |