Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilim Dalı (Tezli YL)
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Menü Araştırmaları
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Menü Araştırmaları GMS508 II.YARIYIL 3+0 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. MERVE ÖZGÜR GÖDE
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler
Okuma Listesi Koşan, L. (2013). Menü Analizinde Geleneksel Ve Çağdaş Yöntemlerin Karşılaştırılması. Niğde Üniversitesi İİBF Dergisi, 6(1), 203-219.tkinson, H., & Jones, P. (1994). Menu engineering: managing the foodservice micro-marketing mix. Journal of Restaurant and Foodservice Marketing, 1(1), 37-55.Jones, P., & Mifll, M. (2001). Menu development and analysis in UK restaurant chains. Tourism and Hospitality Research, 3(1), 61-71.
Değerlendirme 1 ara sınav 1 Final
Staj & Uygulama
Katalog İçeriği Menü Kavramı; Menü Yönetimi; Menü Planlama; Menü Analizi; Menü Analizinde Geleneksel Yöntemler: Sezgisel analiz, Satış analizi, Üretim raporu analizi, Maliyet yüzde analizi, Beğenirlik indeksi yöntemi, Kar ve zarar analizi; Menü Analizinde Analitik Yöntemler: Menü mühendisliği, Amaç değer analizi, Maliyet/katkı payı analizi, Çok boyutlu menü analizi; Yiyecek Üretim Kontrol, Yiyecek ve İçecek Fiyatlama; Satış Tahmini; Katkı Payı Hesaplama.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri