Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. GÖKHAN ŞALLI |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
|
Önerilen Dersler |
|
Okuma Listesi |
|
Değerlendirme |
1 ara sınav ve 1 final sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Kalitenin Tanımı ve Önemi, Gıda Güvenliği, Kalite Sistemleri ve Tüketici Beklentileri; ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi; HACCP Sisteminin Önemi, Tarihçesi, Amaçları ve HACCP Sistemindeki Ana Tanımlar; Gıda Güvenliği Ön Gereksinim Programları; HACCP Sistemi Ön Hazırlık Adımları; HACCP Sisteminin Temel Prensipleri ve Uygulanması; ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi ile HACCP Sisteminin Entegre Olarak Kurulması; TS EN ISO 22000 ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; Gıda Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar |