Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
|
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
|
Önerilen Dersler |
|
Okuma Listesi |
|
Değerlendirme |
1 ara sınav ve 1 final sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Mikrobiyota Tanımı ve Önemi; Anatomik Bölgeler ve Mikrobiyatanın Oluşumu; Bağırsak Mikrobiyotası; Bağırsak Mikrobiyotası ve Besin Ögeleri; Probiyotikler ve Etki Mekanizmaları; Gıda Katkı Maddeleri ve Bağırsak Mikrobiyotasına Etkileri; Fonksiyonel ve Fermente Besinlerin Mikrobiyota Üzerine Etkisi; Farklı Beslenme Modellerinin Bağırsak Mikrobiyotası Üzerine Etkisi; Antibiyotiklerin Mikrobiyotaya Etkisi; Çeşitli Hastalıkların Mikrobiyota ile İlişkisi. |