Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri

0 : Desteklemiyor   1 : Alt seviyede destekliyor   2 : Orta seviyede destekliyor   3 : Üst seviyede destekliyor
Program Yeterlilikleri (Çıktıları)12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Beslenme Antropolojisi
Bilimsel Araştırma Yöntemleri0003000010000013000000000020031
Temel Bilgi Teknolojisi0031100010000030000000010001011
Yiyecek İçecek Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları0030100000200330000000000000012
Estetik ve Sanat Felsefesi
Mesleki Etik0000002330000303303030000002003
Temel Fotoğrafçılık0001000011000000100210230000003
Mutfağa Giriş0011010122020100000000000000012
Gastronomiye Giriş0232031231323123213323323232223
Beslenmenin Temel İlkeleri0000000201033001100000000030012
Sürdürülebilir Gastronomi0012200030202022301010010030133
İçecek Kültürü0001210010101000000000001300021
Temel Mutfak Uygulamaları
Gastronomi Tarihi0001010020000003000000103320013
Gıda Coğrafyası
Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü0011113133321322333321020002333
Ziyafet Yönetimi1133322223232223221332221123123
Türk Mutfak Kültürü0011031030001002100000013310013
Servis Teknikleri0010101122210011300010020100103
Gastronomi ve Sosyal Medya
Alkolsüz İçecekler Teknolojisi
Temalı Restoranlar0033033030000003003330300003033
Beslenmede Yeni Eğilimler0000020010003000000000002030001
Turkish Cuisine Applications (Türk Mutfak Uygulamaları)
Türk Mutfak Uygulamaları0012330123110100000000200000012
Gastronomi Seminerleri I0012122130201001301112011031113
Gastronomi Seminerleri II
Gıda Teknolojisi0010000010323020100000010010011
Besin Kimyası
Gastronomi ve Medya0033022233000033302120330031031
Türk Kültüründe İçecekler0000010000001000002000003220000
Mutfak Mikrobiyolojisi
Gastronomide Halkla İlişkiler Kampanyaları
Gastronomi Etkinlikleri0022321123110011302111122210313
Mutfak Optimizasyonu
Yöresel Mutfaklar0001230033110002103000102100313
Local Cuisines (Yöresel Mutfaklar)
Türk Mutfağında Zeytinyağlılar ve Mezeler
Ziyafet Uygulamaları0011321013120001202001100010301
Türk Tatlıları0012322133231111012201203110322
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları1121211123311122211213311110012
Distile İçecekler
Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği0003303033000000000000000000033
Gastronomi Yazarlığı0001100030000002100000122000033
Menü Yönetimi0011122121112211111321100010222
Fermente İçecekler0021212331222323313223122322212
Birey ve Lezzet0023302020212102102333002033033
Gastronomide Proje Yönetimi0033300330000032300200000000033
Gastronomide Yeni Eğilimler
Yemek, Kültür ve Toplum
Bitirme Projesi
Miksoloji
Yemek Ritüelleri0002021030000002100000003100013
Duyusal Analiz0000300022310000100003000000022
Temel Çikolata Yapım Teknikleri
Tabak Tasarımı0022332023232022203132333030033
Osmanlı Mutfağı
Dünya Mutfakları I0000333133212102000323300310003
Kahve Kültürü
Deneysel Yiyecek Hazırlama0032221123331133211313011113133
İngilizce I3333333333333333333333333333333
İngilizce II3333333333333333333333333333333
İngilizce III3333333333333333333333333333333
İngilizce IV3332333333333333333333333333333
İngilizce V2032220030000000000300000000003
İngilizce VI
İşletme Yönetimi
Bar Yönetimi
Besin Güvenliği ve Hijyen0021211211333311101100000010012
Mutfak Yönetimi0022232113333310102301000130022
Kariyer Planlama0000000020000010001000010000013
Temel Matematik
Maliyet Muhasebesi0000002000000200032010000000000
Müşteri İlişkileri0000000000000001001030000013000
Yiyecek İçecek Pazarlaması
Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım
Yaratıcılık0023221030000000200203303230033
Staj
Staj
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I0001100210000000100000011001011
Topluma Hizmet Uygulamaları
Yiyecek-İçecek Yönetimi0013113111221311212211101010113
Genel Turizm Bilgisi0021112100000023303020010001213
Restoran Yönetimi0011013232110313103120011211113
Dünya Mutfak Kültürü0000012000001002000100003330000
Türk Dili I0001100010000000100000020001011

0 : Desteklemiyor   1 : Alt seviyede destekliyor   2 : Orta seviyede destekliyor   3 : Üst seviyede destekliyor
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri