Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri

I.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi Zorunlu Dersler4+05.0
GMS101 Mutfağa Giriş Zorunlu Dersler2+02.0
GMS103 Gastronomiye Giriş Zorunlu Dersler2+04.0
GMS105 Beslenmenin Temel İlkeleri Zorunlu Dersler3+03.0
İNG189 İngilizce I (ENG) Zorunlu Dersler8+08.0
KÜL193 Kariyer Planlama Zorunlu Dersler1+02.0
TRZ145 Genel Turizm Bilgisi Zorunlu Dersler2+02.0
TÜR125 Türk Dili I Zorunlu Dersler2+02.0
Seçmeli Dersler2.0
Toplam30

II.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
GMS110 Temel Mutfak Uygulamaları Zorunlu Dersler2+26.0
GMS203 Gastronomi Tarihi Zorunlu Dersler3+04.0
İNG190 İngilizce II (ENG) Zorunlu Dersler8+08.0
KON211 Besin Güvenliği ve Hijyen Zorunlu Dersler3+03.0
MAT164 Temel Matematik Zorunlu Dersler2+02.0
SAĞ408 Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım Zorunlu Dersler1+13.0
TÜR126 Türk Dili II Zorunlu Dersler2+02.0
Seçmeli Dersler2.0
Toplam30

III.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
ETK204 Mesleki Etik Zorunlu Dersler2+03.0
GMS211 Türk Mutfak Kültürü Zorunlu Dersler3+03.0
GMS213 Servis Teknikleri Zorunlu Dersler1+12.0
GMS221 Türk Mutfak Uygulamaları (ENG) Zorunlu Dersler2+26.0
İNG289 İngilizce III (ENG) Zorunlu Dersler8+08.0
MUH239 Maliyet Muhasebesi Zorunlu Dersler3+04.0
TAR165 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Dersler2+02.0
Seçmeli Dersler2.0
Toplam30

IV.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
EST201 Estetik ve Sanat Felsefesi Zorunlu Dersler3+04.0
GMS206 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Zorunlu Dersler3+04.0
GMS408 Gastronomide Yeni Eğilimler Zorunlu Dersler3+04.0
İNG290 İngilizce IV (ENG) Zorunlu Dersler8+08.0
PZL256 Yiyecek İçecek Pazarlaması Zorunlu Dersler3+04.0
TAR166 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Dersler2+02.0
Seçmeli Dersler4.0
Toplam30

V.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
GMS315 Gastronomi ve Medya Zorunlu Dersler3+04.0
İNG389 İngilizce V (ENG) Zorunlu Dersler8+08.0
TRZ106 Yiyecek-İçecek Yönetimi Zorunlu Dersler3+04.0
TRZ361 Dünya Mutfak Kültürü Zorunlu Dersler3+04.0
Seçmeli Dersler2.0
Mesleki Seçmeli Dersler8.0
Toplam30

VI.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
GMS106 Sürdürülebilir Gastronomi Zorunlu Dersler3+04.0
İNG390 İngilizce VI (ENG) Zorunlu Dersler8+08.0
KON301 Mutfak Yönetimi Zorunlu Dersler3+04.0
STJ306 Staj Zorunlu Dersler0+28.0
Mesleki Seçmeli Dersler6.0
Toplam30

VII.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
ARY307 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Zorunlu Dersler3+04.0
GMS407 Gastronomide Proje Yönetimi Zorunlu Dersler1+24.0
Seçmeli Dersler10.0
Mesleki Seçmeli Dersler12.0
Toplam30

VIII.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
GMS412 Bitirme Projesi Zorunlu Dersler2+48.0
Seçmeli Dersler12.0
Mesleki Seçmeli Dersler10.0
Toplam30

Mesleki Seçmeli Dersler

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
GMS108 İçecek Kültürü Mesleki Seçmeli Dersler2 + 04.0
ANP201 Beslenme Antropolojisi Mesleki Seçmeli Dersler2 + 03.0
GMS217 Temalı Restoranlar Mesleki Seçmeli Dersler2 + 04.0
GMS219 Beslenmede Yeni Eğilimler Mesleki Seçmeli Dersler2 + 04.0
GMS305 Yiyecek İçecek Endüstrisinde Kariyer İmkanları Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS212 Türk Mutfağında Besin Saklama Yöntemleri Mesleki Seçmeli Dersler1 + 24.0
GMS214 Gastronomi ve Sosyal Medya Mesleki Seçmeli Dersler2 + 04.0
GMS216 Alkolsüz İçecekler Teknolojisi Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
KON204 Bar Yönetimi Mesleki Seçmeli Dersler1 + 24.0
GMS208 Ziyafet Yönetimi Mesleki Seçmeli Dersler2 + 03.0
GMS214 Gastronomi ve Sosyal Medya (ENG) Mesleki Seçmeli Dersler2 + 04.0
GMS303 Gastronomi Seminerleri I Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS307 Gıda Teknolojisi Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS318 Türk Kültüründe İçecekler Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS321 Mutfak Mikrobiyolojisi Mesleki Seçmeli Dersler2 + 04.0
GMS329 Yöresel Mutfaklar (ENG) Mesleki Seçmeli Dersler2 + 26.0
GMS352 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Mesleki Seçmeli Dersler2 + 26.0
GMS354 Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS366 Fermente İçecekler Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
SAN408 Yaratıcılık Mesleki Seçmeli Dersler3 + 03.0
GMS304 Gastronomi Seminerleri II Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS324 Gastronomide Halkla İlişkiler Kampanyaları Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS326 Mutfak Optimizasyonu Mesleki Seçmeli Dersler2 + 04.0
GMS338 Türk Tatlıları (ENG) Mesleki Seçmeli Dersler2 + 26.0
GMS353 Distile İçecekler Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS356 Gastronomi Yazarlığı Mesleki Seçmeli Dersler2 + 14.0
GMS364 Menü Yönetimi Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
TRZ281 Restoran Yönetimi Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
FOT201 Temel Fotoğrafçılık Mesleki Seçmeli Dersler2 + 25.0
GMS401 Birey ve Lezzet Mesleki Seçmeli Dersler2 + 03.0
GMS459 Miksoloji Mesleki Seçmeli Dersler2 + 03.0
GMS463 Yemek Ritüelleri Mesleki Seçmeli Dersler2 + 04.0
GMS469 Duyusal Analiz Mesleki Seçmeli Dersler1 + 14.0
FOT403 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS310 Besin Kimyası Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0
GMS410 Yemek, Kültür ve Toplum Mesleki Seçmeli Dersler3 + 04.0

Seçmeli Dersler

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
THU203 Topluma Hizmet Uygulamaları Seçmeli Dersler0 + 23.0
FRA238 Fransızca IV (FRA) Seçmeli Dersler3 + 03.0
İŞL103 İşletme Yönetimi Seçmeli Dersler3 + 03.5
TRZ419 Turizmde Halkla İlişkiler Kampanyaları Seçmeli Dersler2 + 25.0
PZL210 Müşteri İlişkileri Seçmeli Dersler2 + 03.0
TRZ318 Turizmde Sektörel İlişkiler Seçmeli Dersler2 + 03.0
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri