| 
                                1                             | 
                            
                                İngilizce dilinde (European Language Portfolio Global Scale, Level 2) B2 seviyesinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                2                             | 
                            
                                Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                3                             | 
                            
                                Alanıyla ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                4                             | 
                            
                                Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilir, proje yazabilir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                5                             | 
                            
                                Takım çalışmasına yatkın ve iş birliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                6                             | 
                            
                                Türk mutfağı ve dünya mutfakları teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                7                             | 
                            
                                Yiyecek-içecek işletmeciliği konusunda teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                8                             | 
                            
                                Gastronomi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, iş sağlığı ve güvenliği ve etik kurallar hakkında bilgi sahibidir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                9                             | 
                            
                                Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                10                             | 
                            
                                Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir, ekipman, araç gereç ve teknolojileri kullanabilir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                11                             | 
                            
                                Gıdaların temel özellikleri ve besin değerleri hakkında sahip olduğu bilgilerle yeni ürünler geliştirebilir, hammadde seçiminden servis sürecine kadar tüm süreçleri yönetebilir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                12                             | 
                            
                                Mutfakta hijyen-sanitasyon ve gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                13                             | 
                            
                                Besin ve beslenme ile ilgili bilgi ve becerilere sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                14                             | 
                            
                                Gıdaların satın alma, teslim alma, depolama, üretim ve satış  süreçleri hakkında bilgi sahibidir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                15                             | 
                            
                                Alanıyla ilgili bilişim teknolojilerini etkili biçimde kullanabilir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                16                             | 
                            
                                Gastronomi ve turizm ve alanında temel olgu, kavram ve ilkeleri hakkında bilgi sahibidir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                17                             | 
                            
                                Meslek hayatında çevresel, sosyal ve ekonomik  sürdürülebilirlik yaklaşımlarına önem verir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                18                             | 
                            
                                Alanıyla ilgili muhasebe konularında bilgi sahibidir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                19                             | 
                            
                                Gastronomi ve turizm alanında yönetsel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                20                             | 
                            
                                Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve geliştirme çalışmaları yapabilir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                21                             | 
                            
                                Gastronomi alanındaki pazarlama süreç ve faaliyetleri hakkında bilgi sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                22                             | 
                            
                                Yeni ve yaratıcı ürünler geliştirebilir, duyusal değerlendirme yapabilir ve standartlaştırabilir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                23                             | 
                            
                                Alanıyla ilgili sanat, estetik ve tasarım konularında teorik ve uygulama becerilerine sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                24                             | 
                            
                                Alanıyla ilgili kitle iletişim araçlarını takip eder ve içerik üretebilir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                25                             | 
                            
                                Gastronomi tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibidir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                26                             | 
                            
                                Ulusal ve uluslararası içeceklerin tarihi, kültürü, üretimi ve servisi hakkında bilgi sahibidir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                27                             | 
                            
                                Gastronomi ve beslenme konularındaki yeni akımlar ve eğilimler hakkında bilgi sahibidir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                28                             | 
                            
                                Pazarlama ilkelerine ve tüketici beklentilerine paralel olarak değişime ve gelişime açık çözümler sunar.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                29                             | 
                            
                                Gastronomi ve turizm alanında operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                30                             | 
                            
                                Alanıyla ilgili araştırma yapabilir, raporlayabilir ve projelendirebilir.                             | 
                        
                                                
                            | 
                                31                             | 
                            
                                Kişisel ve mesleki gelişimini sağlayacak bilgi ve becerileri edinir.                             |