Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Program Yeterlilikleri (Çıktıları)
# Program Yeterlilikleri (Çıktıları)
1 İngilizce dilinde (European Language Portfolio Global Scale, Level 2) B2 seviyesinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir.
2 Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir.
3 Alanıyla ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır.
4 Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilir, proje yazabilir.
5 Takım çalışmasına yatkın ve iş birliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir.
6 Türk mutfağı ve dünya mutfakları teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir.
7 Yiyecek-içecek işletmeciliği konusunda teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir.
8 Gastronomi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, iş sağlığı ve güvenliği ve etik kurallar hakkında bilgi sahibidir.
9 Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür.
10 Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir, ekipman, araç gereç ve teknolojileri kullanabilir.
11 Gıdaların temel özellikleri ve besin değerleri hakkında sahip olduğu bilgilerle yeni ürünler geliştirebilir, hammadde seçiminden servis sürecine kadar tüm süreçleri yönetebilir.
12 Mutfakta hijyen-sanitasyon ve gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir.
13 Besin ve beslenme ile ilgili bilgi ve becerilere sahiptir.
14 Gıdaların satın alma, teslim alma, depolama, üretim ve satış süreçleri hakkında bilgi sahibidir.
15 Alanıyla ilgili bilişim teknolojilerini etkili biçimde kullanabilir.
16 Gastronomi ve turizm ve alanında temel olgu, kavram ve ilkeleri hakkında bilgi sahibidir.
17 Meslek hayatında çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik yaklaşımlarına önem verir.
18 Alanıyla ilgili muhasebe konularında bilgi sahibidir.
19 Gastronomi ve turizm alanında yönetsel ve operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir.
20 Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve geliştirme çalışmaları yapabilir.
21 Gastronomi alanındaki pazarlama süreç ve faaliyetleri hakkında bilgi sahiptir.
22 Yeni ve yaratıcı ürünler geliştirebilir, duyusal değerlendirme yapabilir ve standartlaştırabilir.
23 Alanıyla ilgili sanat, estetik ve tasarım konularında teorik ve uygulama becerilerine sahiptir.
24 Alanıyla ilgili kitle iletişim araçlarını takip eder ve içerik üretebilir.
25 Gastronomi tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibidir.
26 Ulusal ve uluslararası içeceklerin tarihi, kültürü, üretimi ve servisi hakkında bilgi sahibidir.
27 Gastronomi ve beslenme konularındaki yeni akımlar ve eğilimler hakkında bilgi sahibidir.
28 Pazarlama ilkelerine ve tüketici beklentilerine paralel olarak değişime ve gelişime açık çözümler sunar.
29 Gastronomi ve turizm alanında yönetsel ve operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir.
30 Alanıyla ilgili araştırma yapabilir, raporlayabilir ve projelendirebilir.
31 Kişisel ve mesleki gelişimini sağlayacak bilgi ve becerileri edinir.
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri