Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Program Profili

Tüm dünyada olduğu gibi gastronomi ülkemizde giderek yükselen bir değerdir. Bu değere bağlı olarak insanların dışarıda yeme içme talepleri artmaktadır. Bu talepleri karşılamak üzere faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar giderek daha fazla nitelikli elemana ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak üzere yöresel mutfaklar, dünya mutfakları, modern mutfak uygulamaları, değişik sunum teknikleri konularında öğrencilere aşçılık eğitimi verilmektedir. Aşçılık Programı'nda okuyan öğrencilerimiz bu eğitimlerini okulumuz bünyesinde bulunan mutfakta uygulamalı olarak yapma imkanına sahiptir. Aşçılık programını bitirenlere "Aşçılık Meslek Elemanı" unvanı verilir. Aşçılık programından mezun olanlar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmî kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler.

 

Aşçılık Programı Öğretim Amaçları:

1. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü (culinary) konusunda uzman aşçı adayları yetiştirmek.

2. Öğrencilere aşçılık mesleğinin inceliklerini öğreterek, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim, yönetim, gıda güvenliği ve ilk yardım becerilerini kazandırmak.

3. Yiyecek-içecek sektöründe girişimci veya yönetici olabilecek düzeyde bilgi birikimine sahip insan gücü yetiştirmek.

4. Gastronomi ile ilgili yasal düzenlemeler, etik ilkeler ve meslekî standartların yanı sıra sürdürülebilirlik bilincine sahip öğrenciler yetiştirmek.

 

Vizyon: Meslekî eğitim alanında yenilikçi, yerel ve uluslararası paydaşlarla işbirlikçi, yaşam boyu öğrenme ve çözüm odaklı, sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyen öncü bir yükseköğretim kurumu olmak.

Misyon: Değişen çevresel koşullara uyumlu, evrensel haklar ve etik ilkeler, kalite ve kültürel değerler konularında duyarlılıkların yanı sıra, yerel ve küresel bir yaklaşımla meslekî sorumluluklar ile güçlü yetkinliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.

Temel Değerler: 

Şeffaflık

Hesap verebilirlik

Adillik

İnsan odaklılık

Yenilikçilik

Yaratıcılık

Güvenirlik

Evrensellik

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri