Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri

I.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
AŞÇ101 Beslenme Zorunlu Dersler3+04.0
AŞÇ117 Aşçılığa Giriş Zorunlu Dersler2+03.0
AŞÇ123 Temel Mutfak Teknikleri I Zorunlu Dersler2+27.0
İNG129 İngilizce I (ENG) Zorunlu Dersler5+05.0
İŞL155 Genel İşletme Zorunlu Dersler2+03.0
MAT827 Genel Matematik Zorunlu Dersler2+02.0
TAR165 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Dersler2+02.0
TÜR125 Türk Dili I Zorunlu Dersler2+02.0
Seçmeli Dersler2.0
Toplam30

II.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
AŞÇ124 Temel Mutfak Teknikleri II Zorunlu Dersler2+27.0
AŞÇ126 Mutfakta Hijyen ve Kalite Zorunlu Dersler2+03.0
İNG130 İngilizce II (ENG) Zorunlu Dersler5+05.0
STJ106 Staj Zorunlu Dersler0+55.0
TAR166 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Dersler2+02.0
TÜR126 Türk Dili II Zorunlu Dersler2+02.0
Mesleki Seçmeli Dersler6.0
Toplam30

III.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
AŞÇ112 Gıda Teknolojisi Zorunlu Dersler2+03.0
AŞÇ219 Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü Zorunlu Dersler3+04.0
ETK213 Aşçılık Etiği Zorunlu Dersler2+02.0
İNG227 İngilizce III (ENG) Zorunlu Dersler5+04.0
İŞL421 Girişimcilik Zorunlu Dersler2+03.0
Seçmeli Dersler4.0
Mesleki Seçmeli Dersler10.0
Toplam30

IV.YARIYIL

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
AŞÇ113 Mutfak Ekipmanları Zorunlu Dersler3+02.0
AŞÇ122 Mutfak Tarihi ve Kültürü Zorunlu Dersler2+03.0
AŞÇ218 Mönü Planlaması Zorunlu Dersler2+02.0
AŞÇ240 Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması Zorunlu Dersler0+43.0
BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi Zorunlu Dersler4+05.0
GMS218 Gastronomide Güncel Yaklaşımlar Zorunlu Dersler2+03.0
İNG228 İngilizce IV (ENG) Zorunlu Dersler5+04.0
Mesleki Seçmeli Dersler8.0
Toplam30

Mesleki Seçmeli Dersler

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
AŞÇ128 Temel Çikolata Yapım Teknikleri Mesleki Seçmeli Dersler1 + 34.0
AŞÇ224 Türk Mutfağı Mesleki Seçmeli Dersler0 + 43.0
AŞÇ242 Ekmek Yapım Tekniği Mesleki Seçmeli Dersler0 + 44.0
FOT214 Yemek Fotoğrafçılığı Mesleki Seçmeli Dersler1 + 23.0
SAN205 Temel Sanat Eğitimi Mesleki Seçmeli Dersler2 + 02.0
AŞÇ109 Mutfak Planlama Mesleki Seçmeli Dersler3 + 03.0
AŞÇ115 Yiyecek İçecek Servisi Mesleki Seçmeli Dersler0 + 34.0
AŞÇ202 Pastane Ürünleri Mesleki Seçmeli Dersler0 + 43.0
AŞÇ229 Ziyafet Mutfağı Mesleki Seçmeli Dersler0 + 44.0
AŞÇ231 Soğuk Mutfak Uygulamaları Mesleki Seçmeli Dersler0 + 33.0
AŞÇ232 Soslar Mesleki Seçmeli Dersler2 + 03.0
GMS323 Yöresel Mutfaklar Mesleki Seçmeli Dersler1 + 34.0
AŞÇ118 Osmanlı Mutfağı Mesleki Seçmeli Dersler1 + 34.0
AŞÇ120 İşlevsel Besinler Mesleki Seçmeli Dersler2 + 03.0
AŞÇ223 Dünya Mutfağı Mesleki Seçmeli Dersler3 + 03.0
AŞÇ235 Türk Mutfağı (ENG) Mesleki Seçmeli Dersler4 + 26.0
AŞÇ244 Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımlar Mesleki Seçmeli Dersler1 + 13.0
AŞÇ246 Akıllı Mutfak Sistemleri Mesleki Seçmeli Dersler1 + 12.0
GMS352 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Mesleki Seçmeli Dersler2 + 26.0
İŞL224 Restoran İşletmeciliği Mesleki Seçmeli Dersler2 + 03.0

Seçmeli Dersler

Ders KoduDers AdıZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
KÜL195 Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli Dersler1 + 24.0
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri