1. hafta |
Beslenme antropolojisinin tanımı ve beslenmeyi etkileyen faktörler |
2. hafta |
Tarihsel süreçte farklı yaşam ve yerleşim biçimlerine göre beslenme |
3. hafta |
Farklı coğrafya ve iklim koşullarında beslenme |
4. hafta |
Farklı sosyal, kültürel ve ekonomik yapılanmalar altında beslenme alışkanlıklarının gelişimi, dönüşümü |
5. hafta |
Farklı politik ve dini yapılanmalar altında beslenme alışkanlıklarının gelişimi, dönüşümü |
6. hafta |
Gelişkin mutfaklardan örnekler: Akdeniz mutfağı, Uzak Doğu mutfağı |
7. hafta |
Gelişkin mutfaklardan örnekler: Orta Doğu mutfağı, Osmanlı mutfağı |
8. hafta |
Türk mutfağı ve yemek kültürü, Doğu, Güney Doğu, İç Anadolu bölgesi mutfakları |
9. hafta |
Türk mutfağı ve yemek kültürü, Ege, Karadeniz ve Marmara bölgesi mutfakları |
10. hafta |
Küreselleşmenin beslenme üzerine etkileri |
11. hafta |
Hızlı, hazır yemek kültürü |
12. hafta |
Yemek alışkanlıklarındaki değişimlerin beslenme ve sağlık yönünden değerlendirilmesi |
13. hafta |
Günümüzde beslenme uygulamaları ve besin tabuları |
14. hafta |
Öğrenciler tarafından hazırlanan raporların sunumu ve tartışılması |