1. hafta |
Gıdalarda mikroorganizma kullanımının tarihçesi |
2. hafta |
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların rolü, habitatı, taksonomisi ve önemi |
3. hafta |
Gıdalarda bulunan mikroorganizmalar |
4. hafta |
Gıdalarda mikroorganizma ve mikroorganizma ürünü tespiti |
5. hafta |
Gıdaların psikrotrof, termofilik ve rasyasyon dirençli mikroorganizmalardan korunması |
6. hafta |
Gıdalarda mikrobiyolojik kriterler ve indikatörler |
7. hafta |
Gastronomide ileri gıda güvenliği |
8. hafta |
Vize |
9. hafta |
Maya geliştirme |
10. hafta |
Mikroorganizmalarla gıda korunumu |
11. hafta |
Mutfakta modern mikrobiyolojik teknikler |
12. hafta |
Probiyotikler, prebiyotikler |
13. hafta |
Gastronomide mikrobiyolojik uygulamalar |
14. hafta |
Final sınavı |