Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilim Dalı (Tezli YL)
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Modern Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Modern Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları GMS509 I.YARIYIL 3+0 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DR. ÜMİT YILMAZ YILDIZ
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Dersin ön koşul veya eş koşulu bulunmamaktadır
Önerilen Dersler Önerilen ders bulunmamaktadır
Okuma Listesi
Değerlendirme 1 ara sınav veya ödev, 1 final
Staj & Uygulama Yoktur
Katalog İçeriği Gıda Mikrobiyolojisi Tarihçesi; Temel Kavramlar; Gıdalarda Bulunan Mikroorganizmaların Rolü; Gıdaların Taksonomik Özellikleri ve Önemi; Kırmızı Et ve Beyaz Et; İşlenmiş Et ve Deniz Ürünleri; Fermantasyon ve Fermantasyon Ürünleri; Süt Fermantasyonu ve Fermente Olmayan Süt Ürünleri; Kültür, Mikroskobik ve Örneklem Yöntemleri; Kimyasal, Biyolojik ve Fiziksel Yöntemler; Modifiye Atmosferle Gıda Korunması; Farklı Koşullarda Yaşayan Mikroorganizmalar ve Gıdalara Olan Etkileri; Gıda Kaynaklı Hastalıklar; Modern Mikrobiyoloji Tekniklerinin Mutfaklarda Kullanımı.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri