Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DR. ÜMİT YILMAZ YILDIZ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze |
Dersin Önkoşulları |
Dersin ön koşul veya eş koşulu bulunmamaktadır |
Önerilen Dersler |
Önerilen ders bulunmamaktadır |
Okuma Listesi |
|
Değerlendirme |
1 ara sınav veya ödev, 1 final |
Staj & Uygulama |
Yoktur |
Katalog İçeriği |
Gıda Mikrobiyolojisi Tarihçesi; Temel Kavramlar; Gıdalarda Bulunan Mikroorganizmaların Rolü; Gıdaların Taksonomik Özellikleri ve Önemi; Kırmızı Et ve Beyaz Et; İşlenmiş Et ve Deniz Ürünleri; Fermantasyon ve Fermantasyon Ürünleri; Süt Fermantasyonu ve Fermente Olmayan Süt Ürünleri; Kültür, Mikroskobik ve Örneklem Yöntemleri; Kimyasal, Biyolojik ve Fiziksel Yöntemler; Modifiye Atmosferle Gıda Korunması; Farklı Koşullarda Yaşayan Mikroorganizmalar ve Gıdalara Olan Etkileri; Gıda Kaynaklı Hastalıklar; Modern Mikrobiyoloji Tekniklerinin Mutfaklarda Kullanımı. |