Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Mutfak Yönetimi
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir.
  • Mutfak yönetiminin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar.
  • Yönetimde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemleri açıklar.
  • Yönetsel zamanı etkileyen faktörleri açıklar.
  • Mutfak organizasyonu, görev tanımlarını açıklar.
  • Temel mutfak üretim bilgisi uygulamalarını açıklayabilecektir.
  • Mutfak planı ve fiziksel özelliklerini açıklar.
  • Mutfak ekipman ve aletleri sınıflandırır.
  • Mutfak güvenliği ile ilgili önlemleri açıklar.
  • Mönü ve mönü planlaması ile ilgili konuları açıklayabilecektir.
  • Mönünün tanımı ve kökenini açıklar.
  • Mönünün yapısını açıklar.
  • Mönü türleri ve özelliklerini açıklar.
  • Uluslararası mutfaklarda kullanılan temel pişirme yöntemlerini açıklayabilecektir.
  • Pişirme yöntemleri ve türlerini açıklar.
  • Uluslararası mutfaklarda kullanılan et suları ve sosları açıklar.
  • Uluslararası mutfaklarda kullanılan temel sosları açıklar.
  • Beslenme ve besin gruplarını açıklayabilecektir.
  • Beslenmenin önemi ve işlevini açıklar.
  • Gıdaların besin değerleri ve beslenme ilişkisini analiz eder.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri