Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Türk Dili II
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

0 : Desteklemiyor   1 : Alt seviyede destekliyor   2 : Orta seviyede destekliyor   3 : Üst seviyede destekliyor
No Program Yeterlilikleri Katkı Düzeyi
0 1 2 3
1 İngilizce dilinde (European Language Portfolio Global Scale, Level 2) B2 seviyesinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. X
2 Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. X
3 Alanıyla ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır. X
4 Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilir, proje yazabilir. X
5 Takım çalışmasına yatkın ve iş birliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir. X
6 Türk mutfağı ve dünya mutfakları teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. X
7 Yiyecek-içecek işletmeciliği konusunda teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. X
8 Gastronomi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, iş sağlığı ve güvenliği ve etik kurallar hakkında bilgi sahibidir. X
9 Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür. X
10 Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir, ekipman, araç gereç ve teknolojileri kullanabilir. X
11 Gıdaların temel özellikleri ve besin değerleri hakkında sahip olduğu bilgilerle yeni ürünler geliştirebilir, hammadde seçiminden servis sürecine kadar tüm süreçleri yönetebilir. X
12 Mutfakta hijyen-sanitasyon ve gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir. X
13 Besin ve beslenme ile ilgili bilgi ve becerilere sahiptir. X
14 Gıdaların satın alma, teslim alma, depolama, üretim ve satış süreçleri hakkında bilgi sahibidir. X
15 Alanıyla ilgili bilişim teknolojilerini etkili biçimde kullanabilir. X
16 Gastronomi ve turizm ve alanında temel olgu, kavram ve ilkeleri hakkında bilgi sahibidir. X
17 Meslek hayatında çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik yaklaşımlarına önem verir. X
18 Alanıyla ilgili muhasebe konularında bilgi sahibidir. X
19 Gastronomi ve turizm alanında yönetsel ve operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. X
20 Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve geliştirme çalışmaları yapabilir. X
21 Gastronomi alanındaki pazarlama süreç ve faaliyetleri hakkında bilgi sahiptir. X
22 Yeni ve yaratıcı ürünler geliştirebilir, duyusal değerlendirme yapabilir ve standartlaştırabilir. X
23 Alanıyla ilgili sanat, estetik ve tasarım konularında teorik ve uygulama becerilerine sahiptir. X
24 Alanıyla ilgili kitle iletişim araçlarını takip eder ve içerik üretebilir. X
25 Gastronomi tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibidir. X
26 Ulusal ve uluslararası içeceklerin tarihi, kültürü, üretimi ve servisi hakkında bilgi sahibidir. X
27 Gastronomi ve beslenme konularındaki yeni akımlar ve eğilimler hakkında bilgi sahibidir. X
28 Pazarlama ilkelerine ve tüketici beklentilerine paralel olarak değişime ve gelişime açık çözümler sunar. X
29 Gastronomi ve turizm alanında yönetsel ve operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. X
30 Alanıyla ilgili araştırma yapabilir, raporlayabilir ve projelendirebilir. X
31 Kişisel ve mesleki gelişimini sağlayacak bilgi ve becerileri edinir. X

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri