1 |
Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarını asgari düzeyde açıklayabilme |
|
|
X |
|
2 |
Ekip halinde veya bağımsız olarak çalışabilme |
|
X |
|
|
3 |
Türk ve dünya mutfaklarından yemekler hazırlama, gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetebilme |
|
|
X |
|
4 |
İş yoğunluğu, stres ve baskı altında işi ile ilgili kararları alabilme |
|
X |
|
|
5 |
Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeler, mesleki standartlar ve etik ilkeleri uygulayabilme |
|
X |
|
|
6 |
Menü planlama, pişirme yöntemleri, sunum ve servis, malzeme tedarik ve stok uygulamaları gibi çeşitli konuları açıklayabilme |
|
|
|
X |
7 |
Sahip olunan bilgiyi, temel beceriler düzeyinde, yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak misafirler ve işbirliği yapılan kişilerle etkili iletişim kurabilme |
|
X |
|
|
8 |
Temel düzeyde bilgisayar yazılımları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme |
|
|
X |
|
9 |
Turizm alanındaki başlıca kuramları, olguları, kavramları ve ilkeleri temel düzeyde ifade edebilme |
|
X |
|
|
10 |
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirebilme |
|
X |
|
|
11 |
Sosyal toplumsal sorumlulukları kavrama ve girişimcilik becerilerini uygulayabilme |
|
X |
|
|
12 |
Kriz yönetme ve temel ilk yardım yöntemlerini uygulayabilme |
X |
|
|
|
13 |
Alanı ile ilgili temel gelişmeleri takip etme ve sorunlara temel düzeyde çözüm getirebilme |
|
X |
|
|
14 |
Yabancı bir dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek meslektaşları ve misafirlerle iletişim kurabilme |
X |
|
|
|
15 |
Turizm sektörünün gerektirdiği kişisel bakım (temizlik, giyim, görünüm), hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme |
X |
|
|
|