1 |
Bölüm mezunları alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlar. |
|
X |
|
|
2 |
Bölüm mezunları alanı ile ilgili mesleki bilgiye dayalı analiz yapar. |
|
|
|
X |
3 |
Bölüm mezunları alanlarındaki uygulamalarda karmaşık sorunlara çözüm üretir. |
X |
|
|
|
4 |
Bölüm mezunları alanlarındaki konularda stratejik yaklaşım geliştirir. |
|
X |
|
|
5 |
Bölüm mezunları alanlarındaki konularda sürekli kendilerini geliştirir. |
|
|
X |
|
6 |
Bölüm mezunları alanlarındaki etik ve toplumsal değerlere uygun davranır. |
|
|
X |
|
7 |
Aşçılık ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme. |
X |
|
|
|
8 |
Aşçılık ile ilgili meslekler ve iş alanları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilme. |
|
X |
|
|
9 |
Aşçılık alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme, bunu topluma yayabilme ve sosyal sorumluluk sahibi olabilme. |
|
|
|
X |
10 |
Sektörde sorumluluk alabilme ve astlarının mesleki gelişimine katkı sağlayabilme, takım çalışmasına yatkın ve liderlik özelliklerine sahip olabilme, işbirliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olabilme. |
|
X |
|
|
11 |
Mesleği ile ilgili kaynakları okuyup-anlayabilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olabilme. |
X |
|
|
|
12 |
Çalıştığı kurumunda sağlık, güvenlik ve risk konularında değerlendirme yapabilme. |
|
X |
|
|
13 |
Çalıştığı kurumdaki konukların ilgi, istek ve ihtiyaçlarını belirleyebilme ve bunlara cevap verebilme. |
|
|
X |
|
14 |
Aşçılık alanına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilme. |
|
|
|
X |