| 1 | 
                        İngilizce dilinde (European Language Portfolio Global Scale, Level 2) B2 seviyesinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 2 | 
                        Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 3 | 
                        Alanıyla ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 4 | 
                        Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilir, proje yazabilir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 5 | 
                        Takım çalışmasına yatkın ve iş birliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 6 | 
                        Türk mutfağı ve dünya mutfakları teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 7 | 
                        Yiyecek-içecek işletmeciliği konusunda teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 8 | 
                        Gastronomi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, iş sağlığı ve güvenliği ve etik kurallar hakkında bilgi sahibidir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 9 | 
                        Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 10 | 
                        Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir, ekipman, araç gereç ve teknolojileri kullanabilir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 11 | 
                        Gıdaların temel özellikleri ve besin değerleri hakkında sahip olduğu bilgilerle yeni ürünler geliştirebilir, hammadde seçiminden servis sürecine kadar tüm süreçleri yönetebilir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 12 | 
                        Mutfakta hijyen-sanitasyon ve gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 13 | 
                        Besin ve beslenme ile ilgili bilgi ve becerilere sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 14 | 
                        Gıdaların satın alma, teslim alma, depolama, üretim ve satış  süreçleri hakkında bilgi sahibidir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 15 | 
                        Alanıyla ilgili bilişim teknolojilerini etkili biçimde kullanabilir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 16 | 
                        Gastronomi ve turizm ve alanında temel olgu, kavram ve ilkeleri hakkında bilgi sahibidir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 17 | 
                        Meslek hayatında çevresel, sosyal ve ekonomik  sürdürülebilirlik yaklaşımlarına önem verir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 18 | 
                        Alanıyla ilgili muhasebe konularında bilgi sahibidir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 19 | 
                        Gastronomi ve turizm alanında yönetsel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 20 | 
                        Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve geliştirme çalışmaları yapabilir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 21 | 
                        Gastronomi alanındaki pazarlama süreç ve faaliyetleri hakkında bilgi sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 22 | 
                        Yeni ve yaratıcı ürünler geliştirebilir, duyusal değerlendirme yapabilir ve standartlaştırabilir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 23 | 
                        Alanıyla ilgili sanat, estetik ve tasarım konularında teorik ve uygulama becerilerine sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 24 | 
                        Alanıyla ilgili kitle iletişim araçlarını takip eder ve içerik üretebilir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 25 | 
                        Gastronomi tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibidir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 26 | 
                        Ulusal ve uluslararası içeceklerin tarihi, kültürü, üretimi ve servisi hakkında bilgi sahibidir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 27 | 
                        Gastronomi ve beslenme konularındaki yeni akımlar ve eğilimler hakkında bilgi sahibidir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 28 | 
                        Pazarlama ilkelerine ve tüketici beklentilerine paralel olarak değişime ve gelişime açık çözümler sunar. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 29 | 
                        Gastronomi ve turizm alanında operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 30 | 
                        Alanıyla ilgili araştırma yapabilir, raporlayabilir ve projelendirebilir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     | 
                                            
                                                        
                        | 31 | 
                        Kişisel ve mesleki gelişimini sağlayacak bilgi ve becerileri edinir. | 
                                                    X | 
                                                     | 
                                                     | 
                                                     |