Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
ARAŞ. GÖR. DR. PINAR ŞENEL |
Dersin Veriliş Biçimi |
Uzaktan eğitim |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Atkoşar, Z. (2016). Beslenmenin Temel İlkeleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar, A. (2016). Gastronomi Tarihi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; ılmaz, H. (2016). Gastronomi ve Medya. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Günay Aktaş, S. (2016). Gıda Coğrafyası. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Yöresel Mutfaklar. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar Arıkan, A. (2016). Menü Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yüncü, H. R. (2016). İçecek Bilgisi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Dünya Mutfakları II. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Bilgin, A. ve Önçel, S. (2016). Osmanlı Mutfağı. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Önçel, S. (2016). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Öztetik, E. (2016). Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Özcan, A. (2017). Besin Güvenliği ve Hijyen. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. |
Değerlendirme |
1 Arasınav ve 1 Dönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders için staj veya uygulama yoktur. |
Katalog İçeriği |
Fransız Mutfağı: Fransa’nın tarihi, Fransa coğrafyası, Fransız mutfak kültürü; İtalyan Mutfağı: İtalya’nın tarihi, İtalya coğrafyası, İtalyan mutfak kültürü; İspanyol Mutfağı: İspanya’nın tarihi, İspanya coğrafyası, İspanyol mutfak kültürü; İngiliz ve Balkan Mutfağı: İngiliz ve Balkan ülkelerinin tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürleri; İskandinav ve Rus Mutfakları: İskandinav ve Rusya’nın tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürleri; Güney, Orta ve Kuzey Amerika Mutfakları: Güney, Orta ve Kuzey Amerika’nın tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürü; Meksika Mutfağı: Meksika’nın tarihi, Meksika coğrafyası, Meksika mutfak kültürü. |