Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHTAP YÜCEL GÜNGÖR |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders yüz yüze öğretim şeklinde sunuş yoluyla ve uygulama olarak yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin GMS201 Temel Mutfak Teknikleri I ve GMS202 Temel Mutfak Teknikleri II derslerini almış olması önerilir. |
Okuma Listesi |
Gisslen, Wayne. (2012). Professional Baking. ISBN 978-1-118-08374-1Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2104, ISNB: 978-975-06-1863-5, 2016. |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav (Test), 1 Ödev, 1 Final (Uygulama)Ara Sınav çoktan seçmeli, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli sorular ile yapılmaktadır. Ödev kapsamında öğrencinin dünya mutfakları uygulamasına yönelik hazırladığı rapor doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır.Uygulamada mutfak kültürüne ait yemekler ve tat doğrultusunda değerlendirme yapılmaktadır. |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrencilerin farklı ekmekler doğrultusunda çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Mutfak Kültürü; Dünyadaki Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişimi; Çeşitli Mutfak Kültürlerindeki Pişirme Yöntemlerini; Çeşitli Mutfak Kültürlerindeki Kullanılan Ürün Ve Malzemeleri; Dünyadaki Çeşitli Kültürlere Ait Yemekler; Dünyadaki Çeşitli Kültürlere Ait Yemekler; Dünyadaki Çeşitli Kültürlere Ait Yemekleri; Çeşitli Kültürlerde Yapılan Sıcak Yemek Çeşitleri; Çeşitli Kültürlerde Yapılan Tatlı Çeşitleri; Çeşitli Kültürlerde Yapılan Hamur İşleri Çeşitleri; Çeşitli Kültürlerde Yapılan İçecek Çeşitleri; Dünya Mutfak Kültürü; Fransız, İtalyan, İspanyol, İngiliz ve Balkan, İskandinav, Rus, Güney, Orta ve Kuzey Amerika Mutfak Kültürleri. |