Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ SEMA EKİNCEK |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze eğitim |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
- |
Okuma Listesi |
• Sarah R. Labensky, Alan M. Hause, Priscilla A. Martel, “On Cooking; A Textbook of Culinary Fundamentals”, chap. 27: Charcuterie 5 th edn (USA: Pearson Education International, 2010), 808 - 845. |
Değerlendirme |
Ara sınav Uygulama Dönem sonu sınavı |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrenciler yaratıcılık ve yenilik bakış açılarıyla çeşitli uygulamalar yapmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Gastronomi; Tabak Tasarım Teknikleri: Renk, Şekil, Doku, Koku, Isı ve tat; Porsiyon Boyutu; Porsiyon Miktarı; Tabak Düzeni; Tabak Seçimi; Temel Tasarım İlke ve Elemanları; Nokta; Çizgi; Kompozisyon; Biçim; Işık; Ton; Doku; Yön; Doluluk; Renk; Yüzey; Denge; Ritm; Aralık; Baskınlık; Zıtlık; Birlik; Farklı Gıda Türleri: Çorbalar; Kırmızı Et Yemekleri; Deniz Ürünleri; Beyaz Et Yemekleri; Başlangıç Tabakları; Sebzeler; Meyveler; Tatlılar. |