Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. OSMAN GÜLDEMİR |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
--- |
Okuma Listesi |
|
Değerlendirme |
Ödev @Ödev `Karşılaştırmalı mutfak kültürü odaklı bir araştırma ödevi yapılmaktadır. |
Staj & Uygulama |
Karşılaştırmalı mutfak kültürü çalışması yapılmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Gıda mirası ile kültürel kimlikler arasındaki bağlantılar; Yemek alışkanlıkları; Sokakta yemek; Evde yemek; Yemek yapma davranışları; Yemek hazırlama ve sunma yöntemleri; Gıda grupları tüketimleri; Mutfakta cinsiyet; Mevsimsel çeşitlilikler; Geçiş dönemlerinde yemek ile ilişkili ritüeller; Yemek ve sosyalleşme; Mutfak ve tabular; Tek boyutlu ve çok boyutu mutfak kültürü karşılaştırmaları; Coğrafi farklılıklar ve mutfak kültürleri |