Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. ALEV DÜNDAR ARIKAN |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
|
Okuma Listesi |
|
Değerlendirme |
1 Ara sınav (test), 1 Final (test) |
Staj & Uygulama |
|
Katalog İçeriği |
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi; Orta Asya Türk Mutfak Kültürü; Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü; Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü; Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü; Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü; Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi; Türk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekanlar; Türk Mutfak Kültüründe İçecekler; Türk mutfak Kültüründe Gıda Esnafı; Türk Mutfağından Yemek Önerileri. |