Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Mutfak Mikrobiyolojisi
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Mutfak Mikrobiyolojisi GMS321 V.YARIYIL 2+0 4.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DR. ÜMİT YILMAZ YILDIZ
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır
Önerilen Dersler Yok
Okuma Listesi
Değerlendirme 1 Ödev, 1 Ara sınav, 1 Final (Çoktan seçmeli, klasik, boşluk doldurma)
Staj & Uygulama Yok
Katalog İçeriği Mutfak mikrobiyolojisine giriş: temel kavramlar, temel mikroorganizma bilgisi; Gastronomide temel mikroorganizama türleri ve önemleri; Mutfakta mikroorganizmaların kullanım alanları: İndikatörler (Belirteçler), patojenler ve yararlı mikroorganizmalar; Gıda fermantasyonunun temelleri: bakteri ve mayalar, fermantasyon tipleri, ürünleri ve süreçleri; Küflerin kullanımı: gastronomide kullanılan küfler, peynir yapımında küf kültürleri, uygulanan teknikler; Karışık kültürler; Simbiyotik kültürlerle elde edilen ürünler: ekşi mayalı ekmek, kımız, kefir, probiyotik yoğurt, boza, kimçi, kombuça; Türk Mutfağı’nda gıda saklama yöntemleri: et ürünleri, süt ürünleri, sebze

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri