Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Duyusal Analiz
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Duyusal Analiz GMS469 VII.YARIYIL 1+1 4.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DOÇ. DR. RÜSTEM KEÇİLİ
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze ve Uygulama
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşul ya da eş koşulu bulunmamaktadır
Önerilen Dersler Yok
Okuma Listesi
Değerlendirme 1 Ödev, 1 Ara sınav, 1 Final (Çoktan seçmeli, klasik, boşluk doldurma)
Staj & Uygulama yok
Katalog İçeriği Duyusal Analiz’e giriş: temel kavramlar ve terimler, duyular, duyusal analiz bileşenleri; Gıdalarda görünüm: renk, boyut, şekil, parlaklık; Gıdalarda koku duyusu; Gıdalarda tat duyusu; ekşi, tatlı, acı ve diğer lezzet unsurları; Gıdalarda ses duyusu: tazelik, yoğunluk; Gıdalarda doku ve yoğunluk duyusu; akışkanlık, dokunma, ideal ısı; Uygulamalar ve Testler: Analitik ve hedonik testler, farklılık testleri, tercih/beğeni testleri, duyarlılık testleri, tanımlayıcı testler; Değerlendirme(ler); Sunumda duyusal analiz yaklaşımları ve etkileri.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri