Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Yöresel Mutfaklar
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Yöresel Mutfaklar GMS323 III.YARIYIL 1+3 4.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. DR. EMRAH YILDIZ
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders yüz yüze eğitim ile ters yüz öğrenme modeli kullanılarak uygulamalı bir şekilde işlenmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersle ilişkili önerilen dersler bulunmamaktadır.
Okuma Listesi Zencir, E. (2016). Yöresel Mutfaklar. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları
Değerlendirme 1 Ara Sınav ( ), Uygulama içi performans değerlendirmesi (@), 1 Final (@)
Staj & Uygulama Bu ders için uygun değildir.
Katalog İçeriği Türkiye’de Yöresel Mutfaklar: Bölgelere göre coğrafi özellikler; Marmara Bölgesini Yöresel Mutfağı: Tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürü; İç Anadolu Bölgesinin Yöresel Mutfağı: Tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürü; Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Mutfağı: Tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürü; Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Mutfağı: Tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürü; Karadeniz Bölgesinin Yöresel Mutfağı: Tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürü; Ege Bölgesinin Yöresel Mutfağı: Tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürü; Akdeniz Bölgesinin Yöresel Mutfağı: Tarihi, Coğrafyası, Mutfak kültürü.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri