Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilim Dalı (Tezli YL)
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Coğrafi İşaret Projeleri
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Coğrafi İşaret Projeleri GMS511 I.YARIYIL 3+0 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları PROF. DR. SEMRA GÜNAY
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Bulunmamakta
Önerilen Dersler Bulunmamakta
Okuma Listesi • Günay Aktaş, S. (2016) Gıda Coğrafyası, (Editör) T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3274 Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 213 Eskişehir• Derek Shanahan (2002) The Geography of Food, Journal for the Study of Food and Society, 6:1, 7-9 DOI: 10.2752/152897902786732716• Grigg, D. (1995). The geography of food consumption: a review. Progress in Human Geography, 19(3), 338–354. https://doi.org/10.1177/030913259501900302
Değerlendirme Proje hazırlama
Staj & Uygulama Bulunmamakta
Katalog İçeriği Coğrafi işaret: Tanımı ve önemi; Dünyada ve Türkiye’de coğrafi işaret almış ürünler ve özellikleri; Coğrafi işaret başvurusu yapılacak ürünün tespit edilmesi: İhtiyaç analizi, Swot analizi; Coğrafi bölgenin sınırlarının belirlenmesi; Paydaşların belirlenmesi; Denetim komisyonunun oluşturulması; Ürünün tanımı ve ayırt edici özellikleri, Üretim yöntemi; Ürünle ilgili yayınların derlenmesi; Tarihi kaynakların derlenmesi; Ürünün hangi özellik veya özelliklerinin üretim alanı içinde gerçekleştirildiğinin belirlenmesi; Başvuru raporunun doldurulması.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri