Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜSEYİN ÖNEY |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersi alan/alacak öğrencilerin AŞÇ101 Beslenme ve AŞÇ110 Gıda Teknolojisi derslerini almış olması önerilir. |
Okuma Listesi |
Doğan, Hakan (2016) Ekşi Mayalı Ekmekler, İstanbul:Alfa. Dinç, Taha (2019) E Karakılçık Ekşi Mayaya Dair Her Şey, MutfakKitap yayınları.Ünüvar, Şerife (2008) Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üretim Teknolojisi, Ankara:Savaş Yayınevi.METRO (2010) Yediğimiz Ekmek, İstanbul:Metro Kültür Yayınları. |
Değerlendirme |
Arasınav 0Uygulama 0Final @ |
Staj & Uygulama |
Bu ders kapsamında öğrenciler ekmek pişirmeye yönelik uygulamalar yapmaktadır. |
Katalog İçeriği |
Ekmek Konusuna Giriş; Ekmeğin Tarihçesi; Ekmek Yapımında Kullanılan Araçlar ve Özellikleri; Ekmek Yapımında Kullanılan Gereçler ve Özellikleri; Ekmek Yapımında Kullanılan Araçlar Ölçü Kapları; Yoğurme ve Mayalandırma; Ön Mayalar; Ekşi Hamur; Basit Ekmekler; Zenginleştirilmiş Ekmekler; Açılarak Yapılan Ekmekler; Dolgu, süsleme, üzerine sürülen malzemeler ve yayma teknikleri; Ekmekle İlgili Sorunlar; Ekmek ve Çevre |