Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Mesleki Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
ÖĞR. GÖR. DİLEK ÜNLÜ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze öğretim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Yok |
Okuma Listesi |
(2016) Gastronomi ve Turizm, Ed. Hülya Kurgun, Demet Bağıran Özşeker, Ankara:Detayyayıncılık.Bellows, Keith (2011) Dünya Mutfaklarına Seyahat, National Geographic, İstanbul:NTV Yayınları.Holland, Mina (2016) Yemek Atlası - Otuz Sekiz Mutfakta Dünya Turu, Çeviren: Saliha Nilüfer, İstanbul: YKY. G. Fumey; O. Etcheverri (2007) Dünya Mutfakları Atlası, İstanbul:NTV. |
Değerlendirme |
Ara sınavDönem Sonu Sınavı |
Staj & Uygulama |
Yok |
Katalog İçeriği |
Dünya Mutfakları Kavramı: Küresel, Ulusal, Yerel olarak bölgelere göre sınıflandırılmış yemek pişirme ve servis yöntemleri: Dünya mutfaklarında kullanılan mezeler, Farklı iklim ve kültürel alışkanlıklar, örnek yemekler; Yerel Yemek Menüsü Hazırlama ve Sunuma Hazır Hâle Getirme; Alakart Menüsü Hazırlama ve Sunuma Hazır Hâle Getirme; Yerel Mutfaklarda Yemek Menüsü Hazırlama ve Sunuma Hazır Hâle Getirme. |