Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
PROF. DR. HAKAN YILMAZ |
Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
Dersin Önkoşulları |
Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
Okuma Listesi |
Yılmaz, H. (2016). Gastronomi ve Medya. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları |
Değerlendirme |
1 Ara Sınav, 1 Dönem Sonu Sınavı. |
Staj & Uygulama |
Bu ders için uygun değildir. |
Katalog İçeriği |
Temel Kavramlar: Gastronomide Medya Uygulamalarının Önemi ve Rolü; Kitle İletişim ve Gastronomi: Kitle iletişim araçları, Kitle iletişimin temel özellikleri; Gastronomi ve Sinema: Sinemanın kitle toplumu üzerindeki etkileri, Sinemada gastronomi konulu filmler; Yazılı Medyada Gastronomi Uygulamaları: Gastronomi temalı dergiler ve Gastronomi kültürü; Yemek ve Medya; Medyanın Gastronomi Trendlerinin Yayılması ve Kabul Edilmesi Üzerindeki Rolü. |