Ders Dili |
Türkçe |
Ders Türü |
Seçmeli Dersler |
Öğretim Elemanları |
PROF. DR. MERYEM AKOĞLAN KOZAK |
Dersin Veriliş Biçimi |
Yüz yüze ve on-line |
Dersin Önkoşulları |
Dersin ön koşulu ve eş koşulu bulunmamaktadır. |
Önerilen Dersler |
Mutfak Bilgisi ve sosyoloji |
Okuma Listesi |
Gastronomi, Turizmi, Sosyolojı, Turizm sosyolojisi, Yemek Sosyolojisi, Mutfak, Sosyolojik Yapı ve Mutfak bağlamındaki kitap ve makaleler. |
Değerlendirme |
Sınav ve ödev |
Staj & Uygulama |
Gerek Yok |
Katalog İçeriği |
Temel Kavramlar: Toplumsal Değişme ve Sosyoloji; Kültür ve Mekanlar; Mutfak Kültürü ve CoğrafyaGeleneksel ve Modern Mutfak; Mutfak Akımları: Slow Food, Fast Food; Sosyoloji Teorilerinde Yemek Kültürü; Yemek Tariflerinin Simgesel Analizi; Mutfağı Yapılandıran Toplumsal Faktörler: Din, Törenler ve Eğlenceler, Beslenme Alışkanlıkları, Eğitim, Alışkanlık, Gelir Durumu, Aşçılar, Teknoloji; Geleneksel Pişirme Yöntemleri; Modern Pişirme Yöntemleri; Sosyal Yapı ve Menü; Saklama ve Depolama Yöntemleri. |