1. hafta |
Toplumsal Değişme ve Sosyoloji |
2. hafta |
Kültür ve Mekanlar |
3. hafta |
Mutfak Kültürü ve Coğrafya |
4. hafta |
Geleneksel ve Modern Mutfak |
5. hafta |
Mutfak Akımları (Slow Food/ Fast Food) |
6. hafta |
Örnek Olay Analizi |
7. hafta |
Sosyoloji Teorilerinde Yemek Kültürü |
8. hafta |
Yemek Tariflerinin Simgesel Analizi |
9. hafta |
Mutfağı Yapılandıran Toplumsal Faktörler (Din, Törenler ve Eğlenceler, Beslenme Alışkanlıkları, Eğitim, Alışkanlık, Gelir Durumu, Aşçılar, Teknoloji) |
10. hafta |
Mutfağı Yapılandıran Toplumsal Faktörler (Din, Törenler ve Eğlenceler, Beslenme Alışkanlıkları, Eğitim, Alışkanlık, Gelir Durumu, Aşçılar, Teknoloji) |
11. hafta |
Geleneksel Pişirme Yöntemleri |
12. hafta |
Modern Pişirme Yöntemleri |
13. hafta |
Sosyal Yapı ve Menü |
14. hafta |
Saklama ve Depolama Yöntemleri |