Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilim Dalı (Tezli YL)
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Tarihsel Dönemlerde Restoran Tasarımı
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Tarihsel Dönemlerde Restoran Tasarımı GMS524 II.YARIYIL 3+0 6.0
Ders Dili Türkçe
Ders Türü Seçmeli Dersler
Öğretim Elemanları DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR ŞENEL
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Yoktur.
Önerilen Dersler
Okuma Listesi Samancı, Ö. (2021). Gastronomi ve yemek tarihi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 32(1), 106109. Belge, M. (2016). Tarih boyunca yemek kültürü. İletişim Yayınları. Toussaint-Samat, M. (2009). A history of food. John Wiley & Sons. Civitello, L. (2011). Cuisine and culture: A history of food and people. John Wiley & Sons.
Değerlendirme
Staj & Uygulama
Katalog İçeriği Neolitik dönem: Neolitik dönemde mutfak ve konut tasarımı; Antik dönem: Antik medeniyetlerde mutfak ekipman ve tasarımları, Antik medeniyetlerde ziyafet tasarımı; Endüstri devrimi: Hızlı restoran tasarımları; Kitch restoran tasarımları, Pop-art restoran tasarımları; Postmodern dönem: Etnik restoran tasarımı, otantik restoran tasarımı, postmodern restoran tasarımı; Sürdürülebilirlik yaklaşımı: Sürdürülebilir restoran tasarımı, Yeşil restoran tasarımı, Eko etiketli restoran tasarımı; Minimalizm: Minimal tabak tasarımı, Minimal restoran tasarımı, Eklektisizm: Eklektik restoran tasarımı; Hümanizm akımı: Deneyimsel restoran tasarımı, Temalı restoran tasarımı

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri