Okuma Listesi |
Samancı, Ö. (2021). Gastronomi ve yemek tarihi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 32(1), 106109. Belge, M. (2016). Tarih boyunca yemek kültürü. İletişim Yayınları. Toussaint-Samat, M. (2009). A history of food. John Wiley & Sons. Civitello, L. (2011). Cuisine and culture: A history of food and people. John Wiley & Sons. |
Katalog İçeriği |
Neolitik dönem: Neolitik dönemde mutfak ve konut tasarımı; Antik dönem: Antik medeniyetlerde mutfak ekipman ve tasarımları, Antik medeniyetlerde ziyafet tasarımı; Endüstri devrimi: Hızlı restoran tasarımları; Kitch restoran tasarımları, Pop-art restoran tasarımları; Postmodern dönem: Etnik restoran tasarımı, otantik restoran tasarımı, postmodern restoran tasarımı; Sürdürülebilirlik yaklaşımı: Sürdürülebilir restoran tasarımı, Yeşil restoran tasarımı, Eko etiketli restoran tasarımı; Minimalizm: Minimal tabak tasarımı, Minimal restoran tasarımı, Eklektisizm: Eklektik restoran tasarımı; Hümanizm akımı: Deneyimsel restoran tasarımı, Temalı restoran tasarımı |