| Ders Dili |
Türkçe |
| Ders Türü |
Zorunlu Dersler |
| Öğretim Elemanları |
DOÇ. DR. ALEV DÜNDAR ARIKAN |
| Dersin Veriliş Biçimi |
Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir. |
| Dersin Önkoşulları |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
| Önerilen Dersler |
Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır. |
| Okuma Listesi |
Karamustafa, Kurtuluş. (2018). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara: Detay.; Sezerel, H. ve Doğdubay, M. (2018). Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi AÖF yayınları.; Denizer, Dündar. (2014). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi AÖF yayınları.; Denizer, Dündar. (2005). Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara: Detay.; Aktaş,A. (2001)Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Antalya: Livane Matbaası; Türksoy, A. (1997) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Akara : Turhan Kitapevi Sökmen, A. (2003) Yiyecek ve İçecek Yönetimi. Ankara : Detay Yayıncılık; |
| Değerlendirme |
1 Ara Sınav ve 1 Final |
| Staj & Uygulama |
|
| Katalog İçeriği |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde (Ağırlama İşletmelerinde) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri: Önemi, Hizmetlerin verildiği işletmeler; Yiyecek ve İçecek Bölümünün Örgütsel Yapısı; Bütçeleme; Mönü Planlaması: Mönü geliştirme, Mönü fiyatlama; Yiyecek İçecek Bölümü Mutfak Planlaması; Hijyen ve Sanitasyon; Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrol Sistemi: Tanımı, Amaçları ve aşamaları, İş gücü maliyet kontrolü; Ziyafet (Banket) Organizasyonu: Önemi, Yönetimi; Yiyecek İçecek Bölümü İş Tanımları. |