Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • İngilizce I
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
İngilizce I İNG129 I.YARIYIL 5+0 5.0
Ders Dili İngilizce
Ders Türü Zorunlu Dersler
Öğretim Elemanları ÖĞR. GÖR. SELİN MÜFTÜOĞLU
Dersin Veriliş Biçimi Yüz yüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulları yoktur.
Önerilen Dersler ING201U - TURİZM İÇİN İNGİLİZCE I
Okuma Listesi ZORUNLU KAYNAK:Akay, E., Yılmaz, B. (2025). Nexus 2 English Coursebook for Gastronomy and Culinary Arts (A1)Nexus 2 English Workbook for Gastronomy and Culinary Arts (A1) ÖNERİLEN KAYNAKLAR:1) MEGEP (2007). Konaklama ve Seyahat Hizmetleri - Mesleki Yabancı Dil 2. Ankara.2) Milli Eğitim Bakanlığı (2013). Mesleki Yabancı Dil 1, Konaklama-İngilizce. Ankara.3) Staub, C. (2012) Turizm İçin İngilizce 1. T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2737, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1698. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi.
Değerlendirme • Ara Sınav 40%• Dönem Sonu Sınavı 60%• Kısa sınav 10%• Ödev 20%
Staj & Uygulama Yok.
Katalog İçeriği Sınıf dili (talimat verme, nesnelerin adları, Alfabe Renkler Sayılar Günler Aylar Mevsimler,Bir konuşmaya başlama ve bitirme ,Ülkeler ve milliyetler Kişisel bilgi verme, İnsanlarla tanışma İnsanları / yerleri tanımlama Yer edatları Adres& tel numarası, Saat söyleme, İyelik sıfatları (my, your,) Belirsiz artikeller (a/an), İşaret sıfatları,Tekil/çoğul isimler, Düzensiz çoğullar, Yaygın fiil ifadeleri, Vücut bölümleri, Fiyat sorma, Yemek pişirme kelimeleri, Restoranda sipariş verme, Yemek tarif anlatma, Menü tanımlama, Geniş zaman, Günlük rutin hakkında konuşma ve yazma, Boş zaman, hobiler, Geçmiş zaman, wh soruları, Beğenileri ve beğenmemeleri ifade etme

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri