Language of Instruction |
Türkçe |
Course Type |
Required Courses |
Course Instructor(s) |
|
Mode of Delivery |
Distance Education |
Prerequisites |
There is no prerequisite or co-requisite for this course. |
Courses Recomended |
There is no course offered. |
Recommended Reading List |
Yılmaz, H. ve Dündar, A. (2016). Gastronomi Tarihi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Dünya Mutfakları I. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Gastronomi ve Medya. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Günay Aktaş, S. (2016). Gıda Coğrafyası. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Yöresel Mutfaklar. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Menü Yönetimi Yılmaz, H. ve Dündar Arıkan, A. (2016). Menü Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yüncü, H. R. (2016). İçecek Bilgisi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Dünya Mutfakları II. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Bilgin, A. ve Önçel, S. (2016). Osmanlı Mutfağı. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Önçel, S. (2016). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Öztetik, E. (2016). Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Özcan, A. (2017). Besin Güvenliği ve Hijyen. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. |
Assessment methods and criteria |
1 Midterm and 1 Final Exam. |
Work Placement |
There is no work placement or application for this course. |
Catalog Content |
Nutrition and Nowadays Trends of Nutrition: Instructions of nutrition and Habits of nutrition; The Importance of Nutrition: Inadequate and Unbalanced Nutrition, Adequate and Balanced Nutrition; Food Elements I: Proteins, Lipids, Carbohydrates, Vitamins; Food Elements II: Water, Minerals, Acid-Base-Salts; The Energy Values of Foods; Energy Unit, Energy Balance of the Body; Major Food Groups: Meats, Milk and Products, Vegetables and Fruits, Oils; Nutrition of Persons with Special Situations: Nutrition of Pregnant and Lactating, Children, Elderly, Workers, Athletes; Nutrition Education: Nutrition Problems and Causes, Nutrition Education of People with Special Situations |