1. hafta |
Bitkilerin Genel Özellikleri |
2. hafta |
Bitkilerin İsimlendirilmesi |
3. hafta |
3. Bitki Tanıma; Zehirli Bitkiler |
4. hafta |
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler |
5. hafta |
Bitkilerin Fitokimyasal Özellikleri |
6. hafta |
Bitkilerin Yetiştirilmesi |
7. hafta |
Ara sınav |
8. hafta |
Bitki Tüketiminin Temel İlkeleri |
9. hafta |
Yabanıl Otların Doğadan Toplanması |
10. hafta |
Yabanıl Otların Kültür Alanlarından Toplanması |
11. hafta |
Bitkilerin Saklanması, Ambalajlanması, Kurutulması |
12. hafta |
Bitki, İşleme, Tüketime Hazırlama Araç Gerekleri |
13. hafta |
Yabanıl Otların Geleneksel Tüketim Biçimleri |
14. hafta |
Gıda Olarak Tüketilen Başlıca Yabanıl Otlar |