1. hafta |
Besin Güvenliği ve Hijyen Dersine Giriş |
2. hafta |
Besin Teknolojisinde Kritik Kontrol Noktalarındaki Güvenlik ve Analizler |
3. hafta |
Hijyen Kavramı/Mikroorganizmalar |
4. hafta |
Yiyeceklerden Kaynaklanan Hastalıklar/ Besin Zehirlenmeleri |
5. hafta |
Toplu Beslenme Yapan Kuruluşlarda Besin Hijyeni |
6. hafta |
Toplu Beslenme Yapan Kuruluşlarda Mutfak Hijyeni |
7. hafta |
Toplu Beslenme Yapan Kuruluşlarda Personel Hijyeni |
8. hafta |
Toplu Beslenme Yapan Kuruluşlarda Servis Alanlarında Güvenlik |
9. hafta |
Hijyen ve Sanitasyonla İlgili Sorunların Ortadan Kaldırılması, Hizmet İçi Eğitim |
10. hafta |
Gıda İşletmelerinin Temizliğinde ve Gıdaların Üretiminde Kullanılan Suyun Önemi ve Su Hijyeni |
11. hafta |
Güvenli Gıda Hazırlanmasında Dünya Sağlık Teşkilatı'nın 10 Altın Kuralı |
12. hafta |
Besin Katkı Maddeleri |
13. hafta |
Mavi Bayrak Projesi |
14. hafta |
Genel Tekrar ve Hijyen konusunda Mevcut Sorunlar Hakkında Tartışma |