Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Besin Güvenliği ve Hijyen
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Hijyenin temel kavramlarını açıklar.
  • Hijyen,sanitasyon ve temizlik kavramlarını tanımlar.
  • Bu kavramların benzerlik ve farklılıklarını örneklerle açıklar.
  • Toplu beslenme sistemlerinin sanitasyon ve hijyen ilişkisini açıklar.
  • Hijyenin sağlamada kullanılan deterjan ve dezenfektanları önemini kavrar.
  • Kişisel hijyenin sağlanmasını açıklar.
  • Kişisel hijyeni sağlama yollarını tanımlar.
  • Besin zehirlenmelerini önlemek için kişisel temizliğin önemini anlatır.
  • Kişisel hijyeni sağlamada dikkat edilmesi gereken noktaları açıklar.
  • Personle hijyeni eğitimini açıklar.
  • Personel hijyeni ve davranışlarını açıklar.
  • Besin kirliliğine yol açan ve besin güvenliğini bozan etmenleri açıklar.
  • Kirlenmenin tanımını yapar.
  • Kirlenme türlerini ve kaynaklarını anlatır.
  • Kirlenmenin insan sağlığını nasıl tehtit ettiğini anlatır.
  • Mikroorganizmayı açıklar.
  • Mikroorganizmanın tanımını yapar.
  • Mikroorganizma türlerini açıklar.
  • Bakteri, maya, küf ve mantar gibi mikroorganizmaların özeliklerini açıklar.
  • Besinlerin mutfağa gelmeden önce ve üretim aşamasında uygulanması gereken hijyen kurallarını açıklamak.
  • Besinlerin satın alınmasında uyulması gereken hijyen kurarlarını tanımlar.
  • Besinlerin depolamada uyulması gereken hijyen kurarlarını tanımlar.
  • Besinlerin üretim aşamasın uyulması gereken hijyen kurarlarını tanımlar.
  • Mutfakta oluşabilecek kazaları ve ilk yardım kurallarını temel düzeyde kullanır.
  • Yanmalarda ilkyardım kurallarını uygular.
  • Kesilmelerde ilkyardım kurallarını uygular.
  • Düşmelerde ilkyardım kurallarını uygular.
  • Elektrik çarpmalarında ilkyardım kurallarını uygular.
  • Besin zehirlenmelerinde ilkyardım kurallarını uygular.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri