Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Türk Mutfağında Besin Saklama Yöntemleri
  • İçerik
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Haftalar Konular
1. hafta Türk Mutfağında Besin Saklama Yöntemleri, Derse Giriş
2. hafta Tahıl Ürünlerinin Saklanması; Ekmek, Erişte, Tarhana, Mantı, Diğer Tahıl Ürünleri
3. hafta Tahıl Ürünlerinin Saklanması; Bulgur, Düğü, Yarma, Kuskus
4. hafta Süt ve Süt Ürünlerinin Saklanması; Süt, Yoğurt, Yoğurtların Sınıflandırılması
5. hafta Süt ve Süt Ürünlerinin Saklanması; Yöresel Taze ve Konsantre Yoğurtlar ile Yoğurttan Elde Edilen Bazı Ürünler, Kefir, Peynir, Tereyağı, Kaymak,
6. hafta Et ve Et Ürünlerinin Saklanması; Et, Et Ürünlerine Giriş
7. hafta Et ve Et Ürünlerinin Saklanması; Et, Et Ürünleri, Sucuk, Pastırma, Kavurma
8. hafta Et ve Et Ürünlerinin Saklanması; Kırmızı Etlerin Muhafaza Yöntemleri, Kurutarak Saklama Yöntemi, Dumanlama (Tütsüleme) ile Saklama Yöntemi, Dondurarak Saklama Yöntemi, Konserve Yöntemiyle Saklama
9. hafta Sebze ve Meyvelerin Saklanması; Sebze ve Meyvelerin Kurutularak Saklanması
10. hafta Sebze ve Meyvelerin Saklanması; Sebze ve Meyvelerin Konserve Yapılarak Saklanması, Salça, Turşu, Reçel ve Marmelat
11. hafta Sebze ve Meyvelerin Saklanması; Sebze ve Meyvelerin Dondurularak Saklanması, Şekerlemeler
12. hafta İçecekler ve Diğer Ürünler; Pekmez, Pestil, Köfter, Cevizli Sucuk
13. hafta İçecekler ve Diğer Ürünler; Tahin Helvası, Muska, Lokum, Cezerye, Yaz Helvası
14. hafta İçecekler; Şalgam Suyu, Boza, Diğer Ürünler

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri