1. hafta |
Türk Mutfağında Besin Saklama Yöntemleri, Derse Giriş
|
2. hafta |
Tahıl Ürünlerinin Saklanması; Ekmek, Erişte, Tarhana, Mantı, Diğer Tahıl Ürünleri |
3. hafta |
Tahıl Ürünlerinin Saklanması; Bulgur, Düğü, Yarma, Kuskus |
4. hafta |
Süt ve Süt Ürünlerinin Saklanması; Süt, Yoğurt, Yoğurtların Sınıflandırılması |
5. hafta |
Süt ve Süt Ürünlerinin Saklanması; Yöresel Taze ve Konsantre Yoğurtlar ile Yoğurttan Elde Edilen Bazı Ürünler, Kefir, Peynir, Tereyağı, Kaymak, |
6. hafta |
Et ve Et Ürünlerinin Saklanması; Et, Et Ürünlerine Giriş |
7. hafta |
Et ve Et Ürünlerinin Saklanması; Et, Et Ürünleri, Sucuk, Pastırma, Kavurma |
8. hafta |
Et ve Et Ürünlerinin Saklanması; Kırmızı Etlerin Muhafaza Yöntemleri, Kurutarak Saklama Yöntemi, Dumanlama (Tütsüleme) ile Saklama Yöntemi, Dondurarak Saklama Yöntemi, Konserve Yöntemiyle Saklama |
9. hafta |
Sebze ve Meyvelerin Saklanması; Sebze ve Meyvelerin Kurutularak Saklanması |
10. hafta |
Sebze ve Meyvelerin Saklanması; Sebze ve Meyvelerin Konserve Yapılarak Saklanması, Salça, Turşu, Reçel ve Marmelat |
11. hafta |
Sebze ve Meyvelerin Saklanması; Sebze ve Meyvelerin Dondurularak Saklanması, Şekerlemeler |
12. hafta |
İçecekler ve Diğer Ürünler; Pekmez, Pestil, Köfter, Cevizli Sucuk |
13. hafta |
İçecekler ve Diğer Ürünler; Tahin Helvası, Muska, Lokum, Cezerye, Yaz Helvası |
14. hafta |
İçecekler; Şalgam Suyu, Boza, Diğer Ürünler |