|
1. hafta |
Gastronomi Tarihine Giriş |
|
2. hafta |
Tarihte Gastronomiyi Etkileyen Konular |
|
3. hafta |
Tarih Öncesi Çağlar ve İlk Çağlarda Gastronomi |
|
4. hafta |
Ortaçağ ve Rönesansta Yeme Alışkanlıkları |
|
5. hafta |
Yeni Dünyanın Keşfi ile Yaşanan Gelişmeler |
|
6. hafta |
Endüstri Devriminde Gastronomideki Değişim (Yakın Çağ) |
|
7. hafta |
Endüstri Devriminin Gastronomiye Etkisi |
|
8. hafta |
Fransız Mutfağının Gelişimi ve Klasik Akım |
|
9. hafta |
Dışarıda Yemek Yeme- Tarihte İlk Restoranlar |
|
10. hafta |
Yakın Tarihli Mutfak Akımları |
|
11. hafta |
Orta Asya ve Anadolu Mutfağı Tarihi |
|
12. hafta |
Osmanlı Mutfağı |
|
13. hafta |
Cumhuriyetin İlk Yıllarında Gastronomi |
|
14. hafta |
Tarihte Gastronomi Ürünleri (Tuz, Şeker, Kahve, Ekmek vb) |