Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Gıda Teknolojisi
  • Öğrenme Çıktıları
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Gıda teknolojisinin tarihçesini açıklayabilecektir.
  • Gıda teknolojisinin tanımını yapar.
  • Gıda maddelerinin fonksiyonel özelliklerini açıklar.
  • Gıda teknolojisi de eski ve yeni teknolojik yöntemleri karşılaştırır.
  • Lipidleri tanımlar.
  • Vitamin ve mineralleri tanımlar.
  • Gıdaların muhafaza yöntemlerindeki teknolojik gelişmeleri açıklayabilecektir.
  • Soğutma tekniğini açıklar.
  • Yapay kurutma tekniğini açıklar.
  • Dondurarak kurutma yöntemini açıklar.
  • Appertizasyon yöntemini açıklar.
  • Mikro dalga ile kurutma yöntemini açıklar.
  • Besinleri teknolojik işlemlerini açıklayabilecektir.
  • Süt ve ürünleri teknolojisini açıklar.
  • Sebze ve meyve teknolojisini açıklar.
  • Etve ürünleri teknolojisini açıklar.
  • Tahıl ve ürünleri teknolojisini açıklar.
  • Yağ teknolojisini açıklar.
  • Şeker ve şekerli ürünler teknolojisini açıklar.
  • Gıda katkı maddelerinin sınıflandırmasını yapabilecektir.
  • Gıda katkı maddelerinin tanımını yapar.
  • Renk maddelerini açıklar.
  • Antimikrobiyal maddeleri açıklar.
  • Besinlerin kalite kontrollerini açıklayabilecektir.
  • Kalite kontrolün önemini ve amacını açıklar.
  • Kalite sınıflarını tanımlar.
  • Kalite kontrolünün gerekliliğini açıklar.
  • Besin kontrolünün safhalarını örneklerle gösterir.
  • Kalite kontrolü için gerekli ortamı hazırlar.

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri