| 1 | İngilizce dilinde (European Language Portfolio Global Scale, Level 2) B2 seviyesinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 2 | Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 3 | Alanıyla ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 4 | Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilir, proje yazabilir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 5 | Takım çalışmasına yatkın ve iş birliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 6 | Türk mutfağı ve dünya mutfakları teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 7 | Yiyecek-içecek işletmeciliği konusunda teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 8 | Gastronomi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, iş sağlığı ve güvenliği ve etik kurallar hakkında bilgi sahibidir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 9 | Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 10 | Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir, ekipman, araç gereç ve teknolojileri kullanabilir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 11 | Gıdaların temel özellikleri ve besin değerleri hakkında sahip olduğu bilgilerle yeni ürünler geliştirebilir, hammadde seçiminden servis sürecine kadar tüm süreçleri yönetebilir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 12 | Mutfakta hijyen-sanitasyon ve gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 13 | Besin ve beslenme ile ilgili bilgi ve becerilere sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 14 | Gıdaların satın alma, teslim alma, depolama, üretim ve satış  süreçleri hakkında bilgi sahibidir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 15 | Alanıyla ilgili bilişim teknolojilerini etkili biçimde kullanabilir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 16 | Gastronomi ve turizm ve alanında temel olgu, kavram ve ilkeleri hakkında bilgi sahibidir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 17 | Meslek hayatında çevresel, sosyal ve ekonomik  sürdürülebilirlik yaklaşımlarına önem verir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 18 | Alanıyla ilgili muhasebe konularında bilgi sahibidir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 19 | Gastronomi ve turizm alanında yönetsel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 20 | Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve geliştirme çalışmaları yapabilir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 21 | Gastronomi alanındaki pazarlama süreç ve faaliyetleri hakkında bilgi sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 22 | Yeni ve yaratıcı ürünler geliştirebilir, duyusal değerlendirme yapabilir ve standartlaştırabilir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 23 | Alanıyla ilgili sanat, estetik ve tasarım konularında teorik ve uygulama becerilerine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 24 | Alanıyla ilgili kitle iletişim araçlarını takip eder ve içerik üretebilir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 25 | Gastronomi tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibidir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 26 | Ulusal ve uluslararası içeceklerin tarihi, kültürü, üretimi ve servisi hakkında bilgi sahibidir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 27 | Gastronomi ve beslenme konularındaki yeni akımlar ve eğilimler hakkında bilgi sahibidir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 28 | Pazarlama ilkelerine ve tüketici beklentilerine paralel olarak değişime ve gelişime açık çözümler sunar. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 29 | Gastronomi ve turizm alanında operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 30 | Alanıyla ilgili araştırma yapabilir, raporlayabilir ve projelendirebilir. | X |  |  |  | 
                                                        
                        | 31 | Kişisel ve mesleki gelişimini sağlayacak bilgi ve becerileri edinir. | X |  |  |  |