1 |
İngilizce dilinde (European Language Portfolio Global Scale, Level 2) B2 seviyesinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. |
X |
|
|
|
2 |
Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerilerine sahiptir. |
X |
|
|
|
3 |
Alanıyla ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır. |
X |
|
|
|
4 |
Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilir, proje yazabilir. |
X |
|
|
|
5 |
Takım çalışmasına yatkın ve iş birliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir. |
X |
|
|
|
6 |
Türk mutfağı ve dünya mutfakları teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. |
X |
|
|
|
7 |
Yiyecek-içecek işletmeciliği konusunda teorik bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. |
X |
|
|
|
8 |
Gastronomi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, iş sağlığı ve güvenliği ve etik kurallar hakkında bilgi sahibidir. |
X |
|
|
|
9 |
Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür. |
X |
|
|
|
10 |
Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilir, ekipman, araç gereç ve teknolojileri kullanabilir. |
X |
|
|
|
11 |
Gıdaların temel özellikleri ve besin değerleri hakkında sahip olduğu bilgilerle yeni ürünler geliştirebilir, hammadde seçiminden servis sürecine kadar tüm süreçleri yönetebilir. |
X |
|
|
|
12 |
Mutfakta hijyen-sanitasyon ve gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir. |
X |
|
|
|
13 |
Besin ve beslenme ile ilgili bilgi ve becerilere sahiptir. |
X |
|
|
|
14 |
Gıdaların satın alma, teslim alma, depolama, üretim ve satış süreçleri hakkında bilgi sahibidir. |
X |
|
|
|
15 |
Alanıyla ilgili bilişim teknolojilerini etkili biçimde kullanabilir. |
X |
|
|
|
16 |
Gastronomi ve turizm ve alanında temel olgu, kavram ve ilkeleri hakkında bilgi sahibidir. |
X |
|
|
|
17 |
Meslek hayatında çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik yaklaşımlarına önem verir. |
X |
|
|
|
18 |
Alanıyla ilgili muhasebe konularında bilgi sahibidir. |
X |
|
|
|
19 |
Gastronomi ve turizm alanında yönetsel ve operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. |
X |
|
|
|
20 |
Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve geliştirme çalışmaları yapabilir. |
X |
|
|
|
21 |
Gastronomi alanındaki pazarlama süreç ve faaliyetleri hakkında bilgi sahiptir. |
X |
|
|
|
22 |
Yeni ve yaratıcı ürünler geliştirebilir, duyusal değerlendirme yapabilir ve standartlaştırabilir. |
X |
|
|
|
23 |
Alanıyla ilgili sanat, estetik ve tasarım konularında teorik ve uygulama becerilerine sahiptir. |
X |
|
|
|
24 |
Alanıyla ilgili kitle iletişim araçlarını takip eder ve içerik üretebilir. |
X |
|
|
|
25 |
Gastronomi tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibidir. |
X |
|
|
|
26 |
Ulusal ve uluslararası içeceklerin tarihi, kültürü, üretimi ve servisi hakkında bilgi sahibidir. |
X |
|
|
|
27 |
Gastronomi ve beslenme konularındaki yeni akımlar ve eğilimler hakkında bilgi sahibidir. |
X |
|
|
|
28 |
Pazarlama ilkelerine ve tüketici beklentilerine paralel olarak değişime ve gelişime açık çözümler sunar. |
X |
|
|
|
29 |
Gastronomi ve turizm alanında yönetsel ve operasyonel süreçler hakkında bilgiye ve uygulama becerisine sahiptir. |
X |
|
|
|
30 |
Alanıyla ilgili araştırma yapabilir, raporlayabilir ve projelendirebilir. |
X |
|
|
|
31 |
Kişisel ve mesleki gelişimini sağlayacak bilgi ve becerileri edinir. |
X |
|
|
|