1. hafta |
Ders tanıtımı ve amaçları
Ünite 1LIVES CHEFS LIVE
KELİME ÇALIŞMASI: MUTFAK MESLEKLERİ
DİNLEME:GENEL MUTFAK MESLEKLERİ VE SORUMLULUKLARI
OKUMA::BİR SOUS ŞEFİN GÜNLÜK RUTİNİ
KONUŞMA/YAZMA:BİR SOUS ŞEFİN BİR GÜNÜNÜN TARİFİ
DİL BİLGİSİ:GENİŞ ZAMAN ALIŞTIRMALARI |
2. hafta |
Ünite 2-WEAR BEFORE YOU COOK
KELİME:MUTFAK FORMALARI
DİNLEME:GENEL MUTFAK FORMALARI VE İŞLEVLERİ
OKUMA:ŞEF BOB VE SİHİRLİ AYAKKABILARI
KONUŞMA/YAZMA:İDEAL FORMA TASARLAMA
GRAMMAR:KIYASLAMA ALIŞTIRMALARI,ZARFLAR,SIFATLAR |
3. hafta |
Ünite 3– BEING A CHEF
KELİME:BİR ŞEFİN ÖZELLİKLERİ
DİNLEME:İYİ BİR ŞEFİN GENEL ÖZELLİK VE BECERİLERİ
OKUMA:TARAMA BECERİSİ
KONUŞMA /YAZMA:İYİ BİR ŞEF OLMANIN ÖZELLİKLERİ HAKKINDA KONUŞMA
DİLBİLGİSİ:GELECEK ZAMAN, DEYİMSEL FİİLLER,BAĞLAÇLAR |
4. hafta |
Unite 4- KITCHEN WORKERS
KELİME:MUTFAK ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA SÜRELERİ VE ŞARTLARI
DİNLEME:BİR ŞEFİN ÇALIŞMA SAATLERİ
OKUMA:TARAMA BECERİSİ
KONUŞMA/YAZMA:ŞEFLERİN ÇALIŞMA SÜRELEİNİ TARTIŞMA
|
5. hafta |
Unite 5- COMMON KITCHEN PHRASES
KELİME:GENEL MUTFAK İFADELERİ
DİNLEME:ŞEF VE AİSTANI ARASINDA MUTFAK İFADELERİ KONUŞMASI
OKUMA:BİR HİKAYENİN ANA NOKTALARINI ANLAMA
KONUŞMA/YAZMA:MUTFAK İFADELERİNİ KULLANIRKEN TALİMAT ALIP TAKİP ETME,ÖZET YAZMA
|
6. hafta |
Unite 6-KITCHEN HYGIENE
KELİME:MUTFAK HİJYEN KELİMELERİ
DİNLEME:HİJYEN TENEKÇİSİ VE ŞEF ARASINDAKİ DİALOG /MUTFAK HİJYEN ALIŞTIRMALARI
OKUMA:MUTFAK HİJYENİ İÇİN GEREKLİ ALIŞTIRMALAR
KONUŞMA/YAZMA:ŞEF VE MUTFAK HİJYEN DENETÇİSİ ARASINDAKİ DİALOĞU ROL YAPMA,ÖZET YAZMA |
7. hafta |
Ara sınav |
8. hafta |
UNİTE:7 KITCHEN MEASUREMENT
KELİME:ÖLÇÜ DEĞERLERİ
DİNLEME:NOT ALMA
OKUMA:MUFTAK ÖLÇÜLERİNİ ANLAMA
KONUŞMA/YAZMA:BİR TARİFİN MALZEMELERİNİ KONUŞMAK
DİLBİLGİSİ: SO/SUCH,TOO/ENOUGH,MUST-HAVE TO-NEED TO,CAN |
9. hafta |
Ünite 8:COOKING TECHNIQUES
KELİME:PİŞİRME TEKNİKLERİ
DİNLEME:PİŞİRME TEKNİKLERİ,FIRINLAMA
OKUMA:PİŞİRME TEKNİKLERİ ÇEŞİTLERİ
KONUŞMA/YAZMA:YEMEK PİŞİRME ROLÜ YAPMA |
10. hafta |
Ünite 9- COOKING METHODS 1
KELİME:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU
DİNLEME:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU
OKUMA:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU NASIL YAPILIR
KONUŞMA/YAZMA:İKİ METODU KARŞILAŞTIRMA,İKİ METODU KARŞILAŞTIRAN PARAGRAF YAZMA |
11. hafta |
Ünite 10- COOKING METHODS 2
KELİME:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI
DİNLEME:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI ANLAMA
OKUMA:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI NEDİR?
KONUŞMA/YAZMA:GLAZING HAKKINDA PARAGRAF YAZMA
DİLBİLGİSİ:PERFECT TENSES,FOR- SINCE,PASSIVE |
12. hafta |
Ünite 11- COOKING AROUND THE WORLD
KELİME:FARKLI ÜLKELERDE MUTFAK KURALLARI
DİNLEME:GLOBAL GASTRONOMİ YOLCULUĞU-GARCIA AILESI
OKUMA:DÜNYADAKİ İLGİNÇ MUTFAK KURALLARI
KONUŞMA/YAZMA:SUNUM YAPMA
DİLBİLGİSİ:IF CLAUSES,REPORTED SPEECH |
13. hafta |
Ünite 12:MOVIES
KELİME:SİNEMALARI ANLATAN SIFATLAR
DİNLEME:ŞEF FİLMİ
OKUMA:ŞEFLERİ VE GASTRONOMİYİ ANLATAN FİLMLER
KONUŞMA /YAZMA:FİLM HAKKINDA GÖRÜŞ YAZMA
DİLBİLGİSİ:PAST PERFECT,RELATIVES,GERUND -INFINITIVES |
14. hafta |
Tekrar
|