Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Profili Kabul ve Kayıt Koşulları Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Önceki Öğrenmenin Tanınması Öğretim Elemanları Bölüm Bşk. ve AKTS Koord. Alan Yeterlilikleri Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Ölçme ve Değerlendirme Mezuniyet Koşulları Üst Derece Programlarına Geçiş İstihdam Olanakları
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • İngilizce III
  • İçerik
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme

Haftalar Konular
1. hafta Ders tanıtımı ve amaçları Ünite 1LIVES CHEFS LIVE KELİME ÇALIŞMASI: MUTFAK MESLEKLERİ DİNLEME:GENEL MUTFAK MESLEKLERİ VE SORUMLULUKLARI OKUMA::BİR SOUS ŞEFİN GÜNLÜK RUTİNİ KONUŞMA/YAZMA:BİR SOUS ŞEFİN BİR GÜNÜNÜN TARİFİ DİL BİLGİSİ:GENİŞ ZAMAN ALIŞTIRMALARI
2. hafta Ünite 2-WEAR BEFORE YOU COOK KELİME:MUTFAK FORMALARI DİNLEME:GENEL MUTFAK FORMALARI VE İŞLEVLERİ OKUMA:ŞEF BOB VE SİHİRLİ AYAKKABILARI KONUŞMA/YAZMA:İDEAL FORMA TASARLAMA GRAMMAR:KIYASLAMA ALIŞTIRMALARI,ZARFLAR,SIFATLAR
3. hafta Ünite 3– BEING A CHEF KELİME:BİR ŞEFİN ÖZELLİKLERİ DİNLEME:İYİ BİR ŞEFİN GENEL ÖZELLİK VE BECERİLERİ OKUMA:TARAMA BECERİSİ KONUŞMA /YAZMA:İYİ BİR ŞEF OLMANIN ÖZELLİKLERİ HAKKINDA KONUŞMA DİLBİLGİSİ:GELECEK ZAMAN, DEYİMSEL FİİLLER,BAĞLAÇLAR
4. hafta Unite 4- KITCHEN WORKERS KELİME:MUTFAK ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA SÜRELERİ VE ŞARTLARI DİNLEME:BİR ŞEFİN ÇALIŞMA SAATLERİ OKUMA:TARAMA BECERİSİ KONUŞMA/YAZMA:ŞEFLERİN ÇALIŞMA SÜRELEİNİ TARTIŞMA
5. hafta Unite 5- COMMON KITCHEN PHRASES KELİME:GENEL MUTFAK İFADELERİ DİNLEME:ŞEF VE AİSTANI ARASINDA MUTFAK İFADELERİ KONUŞMASI OKUMA:BİR HİKAYENİN ANA NOKTALARINI ANLAMA KONUŞMA/YAZMA:MUTFAK İFADELERİNİ KULLANIRKEN TALİMAT ALIP TAKİP ETME,ÖZET YAZMA
6. hafta Unite 6-KITCHEN HYGIENE KELİME:MUTFAK HİJYEN KELİMELERİ DİNLEME:HİJYEN TENEKÇİSİ VE ŞEF ARASINDAKİ DİALOG /MUTFAK HİJYEN ALIŞTIRMALARI OKUMA:MUTFAK HİJYENİ İÇİN GEREKLİ ALIŞTIRMALAR KONUŞMA/YAZMA:ŞEF VE MUTFAK HİJYEN DENETÇİSİ ARASINDAKİ DİALOĞU ROL YAPMA,ÖZET YAZMA
7. hafta Ara sınav
8. hafta UNİTE:7 KITCHEN MEASUREMENT KELİME:ÖLÇÜ DEĞERLERİ DİNLEME:NOT ALMA OKUMA:MUFTAK ÖLÇÜLERİNİ ANLAMA KONUŞMA/YAZMA:BİR TARİFİN MALZEMELERİNİ KONUŞMAK DİLBİLGİSİ: SO/SUCH,TOO/ENOUGH,MUST-HAVE TO-NEED TO,CAN
9. hafta Ünite 8:COOKING TECHNIQUES KELİME:PİŞİRME TEKNİKLERİ DİNLEME:PİŞİRME TEKNİKLERİ,FIRINLAMA OKUMA:PİŞİRME TEKNİKLERİ ÇEŞİTLERİ KONUŞMA/YAZMA:YEMEK PİŞİRME ROLÜ YAPMA
10. hafta Ünite 9- COOKING METHODS 1 KELİME:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU DİNLEME:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU OKUMA:BAIN MARIE VE SOUS VIDE PİŞİRME METOTU NASIL YAPILIR KONUŞMA/YAZMA:İKİ METODU KARŞILAŞTIRMA,İKİ METODU KARŞILAŞTIRAN PARAGRAF YAZMA
11. hafta Ünite 10- COOKING METHODS 2 KELİME:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI DİNLEME:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI ANLAMA OKUMA:KÖR TADIM VE DEGLAZING METOTLARI NEDİR? KONUŞMA/YAZMA:GLAZING HAKKINDA PARAGRAF YAZMA DİLBİLGİSİ:PERFECT TENSES,FOR- SINCE,PASSIVE
12. hafta Ünite 11- COOKING AROUND THE WORLD KELİME:FARKLI ÜLKELERDE MUTFAK KURALLARI DİNLEME:GLOBAL GASTRONOMİ YOLCULUĞU-GARCIA AILESI OKUMA:DÜNYADAKİ İLGİNÇ MUTFAK KURALLARI KONUŞMA/YAZMA:SUNUM YAPMA DİLBİLGİSİ:IF CLAUSES,REPORTED SPEECH
13. hafta Ünite 12:MOVIES KELİME:SİNEMALARI ANLATAN SIFATLAR DİNLEME:ŞEF FİLMİ OKUMA:ŞEFLERİ VE GASTRONOMİYİ ANLATAN FİLMLER KONUŞMA /YAZMA:FİLM HAKKINDA GÖRÜŞ YAZMA DİLBİLGİSİ:PAST PERFECT,RELATIVES,GERUND -INFINITIVES
14. hafta Tekrar

  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri