1 |
Bölüm mezunları alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlar. |
|
X |
|
|
2 |
Bölüm mezunları alanı ile ilgili mesleki bilgiye dayalı analiz yapar. |
|
|
X |
|
3 |
Bölüm mezunları alanlarındaki uygulamalarda karmaşık sorunlara çözüm üretir. |
|
|
|
X |
4 |
Bölüm mezunları alanlarındaki konularda stratejik yaklaşım geliştirir. |
|
|
X |
|
5 |
Bölüm mezunları alanlarındaki konularda sürekli kendilerini geliştirir. |
|
|
|
X |
6 |
Bölüm mezunları alanlarındaki etik ve toplumsal değerlere uygun davranır. |
|
X |
|
|
7 |
Gastronomi ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme. |
|
X |
|
|
8 |
Gastronomi ile ilgili meslekler ve iş alanları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilme. |
|
|
X |
|
9 |
Gastronomi alanında yürütülen projelerde katılımcı olarak görev alabilme, projenin hedeflerine uygun sorumluluk alabilme ve proje yürütebilme.\n |
|
|
|
X |
10 |
Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme, bunu topluma yayabilme ve sosyal sorumluluk sahibi olabilme. |
|
|
|
X |
11 |
Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlayabilme, ekipmanları, araç gereçleri ve teknolojileri tanıyabilme, kullanabilme ve koruyabilme.\n |
|
X |
|
|
12 |
Sektörde sorumluluk alabilme ve astlarının mesleki gelişimine katkı sağlayabilme, takım çalışmasına yatkın ve liderlik özelliklerine sahip olabilme, işbirliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olabilme. |
|
|
X |
|
13 |
Gastronomi alanında hâkim olan Fransızca terminolojiyi kullanabilme; mesleği ile ilgili kaynakları okuyup-anlayabilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip olabilme. |
X |
|
|
|
14 |
Çalıştığı kurumunda sağlık, güvenlik ve risk konularında değerlendirme yapabilme. |
|
|
X |
|
15 |
Çalıştığı kurumdaki konukların ilgi, istek ve ihtiyaçlarını belirleyebilme ve bunlara cevap verebilme. |
|
|
X |
|
16 |
Gastronominin gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. |
|
|
|
X |
17 |
Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilme. |
|
X |
|
|